Klasser bättre i seriefinalen

422

Det var för dagen ettan och tvåan som möttes i Jönköping på söndagseftermiddagen och det var tabellettan som drog längsta strået och vann med 6-3 efter periodsiffrorna 2-2, 2-0, 2-1.

FBC Lerum tog ledningen direkt i matchen genom Vidar Tirén och Andreas Franzén. Därefter reducerade och kvitterade Östra SK Jönköping innan första perioden var slut, 2-2 målet i numerärt överläge.

I andra perioden är det Östra som gör de två målen och FBC lyckas inte måla i sitt enda powerplay för matchen.

I sista perioden utökar Östra först till 5-2 innan Lerum reducerar till 5-3 i nionde minuten genom Anton Rieden men närmare än så kommer inte Lerum denna dag utan Östra gör ett till innan slutsignalen, 6-3.

Coach Mattias Flodén gav sin bild av matchen:

”Det var två jämnstarka lag som möttes. Vi valde att prova några nya saker idag vilket var viktigt för resterande del av säsongen. Vi följer vår game plan under långa perioder och har då bra kontroll på matchen. Prestationen är klasser bättre jämfört med förra matchen. Strukturen och passningsspelet var klart bättre. Oliwer Cedergren gjorde en stark insats i målet liksom Pontus Persson som visade upp ett rejält duellspel och bra beslut med bollen.”

Nu väntar ett Stenungsund på hemmaplan nästa söndag – ett Stenungsund som kämpar för att nå över nedflyttningsstrecket.

Matchstatistik