Inga tvivel – FBC Lerum är bäst i kommunen!

553
Elin Lundblad blev välförtjänt utvald till matchenslirare när Lerum vann mot Floda

Lerum kom till fredagens derby utan sin poängdrottning Sandra Hawerman och backmotor Josefine Jakobsson. Laget slöt upp och stod för en imponerande insats när de vann stort i trånga Alléhallen.

Floda inledde matchen piggt och kom i de första bytena till ett par farliga avslut. Efter det så tog Lerum över händelserna allt mer och tog ledningen 2.34 in i matchen när Sofie Ryynänen bågade in och satte 0-1. Floda blev sedan lite ivriga i ett boxplay och klev upp med mycket folk. Lerum tackade och tog emot när Emilia Johannesson i en omställning iskallt flippade in 0-2. Floda reducerade i mitten av perioden, men bara minuten efter så utökade Moa Svan till 1-3 när hon flippade upp bollen till sig själv och slog in bollen på volley. Lina Johansson satte sedan 1-4 i powerplay innan Sofie rundade av perioden med att sätta 1-5. 

Floda redde ut en tidig utvisning i andra perioden och fick kraft av det när de stod för några bra byten. Lerum jobbade sig återigen in i perioden och utökade till 1-6 genom Emma Lundblad. Det syntes en hunger hos Lerumsspelarna som gav allt varje gång de var på planen. Lerums powerplay visade sig från sin bästa sida när Lina spelade fram Helena som placerade in 1-7. Det var sedan Lerums tur att klara av ett boxplay innan Emma Lundblad satte 1-8 mot slutet av perioden. Symboliskt för Lerums uppoffrande spel i denna matchen kom i slutet av andra perioden när Flodas poängdrottning, Jasmine Hallberg fick fritt skottfällt mot öppet mål. Tre stycken Lerumsspelare kastade sig över banan och täckte undan skottet och det va pausvila 1-8. 

I sista perioden visade Lerum upp ett fint spel när de flera gånger bollade runt fint i anfallszon. Lina gjorde 1-9 från backposition efter en fin pass från Anna Bergendahl genom hela Flodazonen. Emilia Johannesson satte 1-10 tack vare att Stephanie Borg-Nilsson stod för ett grymt hemjobb. Avslutningsvis fick också Lerums för dagen bäst spelare, Elin Lundblad, göra 1-11 vilket också blev slutresultatet.

Christoffer Sturesson efter matchen:
En otroligt skön seger för laget. För det var verkligen ”laget” som stack ut i denna matchen där samtliga spelare står för otroliga arbetsinsatser. Det kryddat med en smartness i spelet och mycket skicklighet banade vägen för det fina resultatet. Att samtliga utespelare finns med i poängprotokollet säger mycket.

Vill ösa extra beröm över systrarna Lundblad som båda vinner otroligt mycket närkamper samtidigt som de presterar framåt. Skönt att Elin fick avsluta målskyttet!

Kliver vi in med samma fantastiska inställning på kommande träningar och i kommande matcher så kommer vi få en rolig vår!