Tre nya goa poäng mot Stenungsund

591
Erik Ström gjorde en bra insats och dessutom två mål

Det blev tre nya goa poäng för FBC Lerum i kampen om de fyra kvalplatserna när laget slog Stenungsund med 6-3 (2-0, 3-1, 1-2). 

Vi ser ett något förändrat FBC Lerum i första perioden. Lite nya femmor och nytt spelsystem ser lovande ut – FBC går även från start på två femmor. FBC lyckas tidigt lirka upp Stenungsund med precisa passningar och vårdat spel. Bl a hittar backarna fina raka uppspel på toppforward framför mål. Stenungsund störs av FBC:s aggressiva forechecking och skapar misstag som FBC hugger på. FBC styr definitivt händelserna på plan men det dröjer fram till 15.10 innan Rickard Westman slår in en retur efter Niclas Skoglunds skott. Därefter drar samme Niclas på sig en tvåa och Stenungsund kan skapa tryck mot FBC:s mål där Oliwer Cedergren briljerar. Alldeles i slutskedet på perioden kontrar FBC in 2-0 när Anton Rieden serverar Erik Ström en macka när de kommer två mot en.

I andra perioden känns det som att FBC tidigt vill säkra och kontrollera matchen med mycket försiktigt spel. Det går flera minuter med ett bollande mellan backarna och FBC får faktiskt inte iväg ett skott på mål förrän efter 7 minuter. Men sen får FBC fart på bollen och gör tre snabba mål mellan 11.05 och 15.58. 3-0 och 4-0 genom firma Persson-Westman och ett genom Erik Ström. Nu ser det återigen riktigt bra ut och Stenungsund tar timeout efter 5-0-målet. Tyvärr får inte Oliwer Cedergren hålla nollan utan Stenungsund reducerar till 5-1 efter 19.52.

Stenungsund gör sitt andra mål bara 1.20 in i tredje och det känns lite oroligt så när FBC får straff hade vi förhoppning om att sexan skulle komma. Det blev en mållös straff och på det följande powerplayet nollar FBC också. Tiden rullar iväg med lite ställningskrig och även om Stenungsund gör 5-3 efter 15 minuter är det aldrig riktigt oroligt. Spiken i kistan sätts av Niclas Skoglund 10 sekunder innan slutsignalen ljuder.

Det finns nog en ytterligare växel i FBC:s spel men det nya spelsystemet och femmorna såg intressanta ut och bl a Erik Ström, Johan Hassdal och Oliwer Cedergren visade sig från sin bästa sida och den förstnämnde blev matchens lirare.

Matchstatistik