Tredjeplatsen är Lerums

336
Efter segern mot Floda i derbyt så väntade en ny viktig match för damerna när de tog emot Marstrand under fredagskvällen. Marstrand låg tre poäng bakom på en fjärdeplats och vid seger skulle Lerum stå för ett litet ”ryck”.

Det kändes på förhand som om de skulle bli en jämn match mellan två fysiskt starka lag. Höstens möte hade slutat oavgjort och det var två lag som kände varandra väl. Precis som Floda senast, så skapade Marstrand lite oreda i de första bytena för Lerum. Efter tre minuter så tog Lerum dock initiativet i matchen när Emma Lundblad vann boll på mittplan och spelade fram syrran Elin som vände runt och satte 1-0. Lerum kändes starkare i perioden, även om Marstrandsbackarnas långa höga uppspel skapade en del oreda för Lerum. Gästerna kvitterade i mitten av perioden, men efter det ökade Lerum tempot och gick ifrån till 3-1 innan periodens slut, genom två mål av Sandra Hawerman. 3-1 målet var en delikatess i powerplay där Lina Johansson hittade genom hela Marstrandboxen till Sandra som kunde slå in bollen i öppet mål.

Det blev en drömstart för Lerum i andra perioden när Annie Dristig i periodens första byte sköt ett skott från ganska långt utifrån, bollen slank dock in till 4-1. Detta gav Lerum energi som tryckte på och Sandra gjorde sedan sitt tredje för dagen när hon satte 5-1 efter drygt fem minuter. Efter detta slog Lerum av på takten lite och fick plötsligt stora problem med Marstrand som inte vek ner sig. Lagen gjorde varsitt mål inom loppet av drygt 40 sekunder i mitten av perioden innan Marstrand reducerade till 6-3 mot slutet av perioden där de var det klart bästa laget.
Marstrands uppryckning gjorde att matchen levde in i sista perioden. En period som blev sönderryckt med flera utvisningar för Marstrand. Marstrand försvarade sig väl med en spelare mindre, även om Lerum hade lägen att utöka. När Lerum fick chansen en tredje gång i samma period så kunde inte gästerna stå emot när Lina Johansson bröt in och snyggt satte 7-3 med fem minuter kvar. Marstrand krigade på fram till slutsignal medan Lerum småslarvade lite och gästerna snyggade till sifforna till slutresultatet 7-5.
Tränare ”Sture” efter matchen:
– Stunder i matchen är vi riktigt bra och spelar en rolig innebandy. Vi har även perioder under matchen där vi inte når upp i den nivå vi önskar. En styrka att vinna mot ett starkt lag som Marstrand trots att vi inte är helt på topp. Emelie i målet står för en stark insats med flera vassa räddningar. Likaså vill jag plussa för Emilia Johannesson som blandar sin iver och fart med lugn och smartness i rätt lägen.

 

Emelie Andersson stod för flera bra räddningar under matcen
Emilia Johannesson får beröm för sitt sätt att spela