Tennissiffror i segern mot Floda

497
FBC Lerum krossade Floda IBK med hela rättvisa 6-1 i en som vanligt knökfull Rydsbergshall. Det var propagandainnebandy från hemmalaget som visade upp sitt bästa spel för säsongen i helt rätt match.
Säsongens bästa period? Ja, frågan är om det inte var det. FBC Lerum kontrollerade händelserna till mycket stor del och vi räknade egentligen bara till 2 flodachanser jämfört med över 10 vassa för Lerum. Man skapade huvudbry i Flodas uppspel och dyrkade överraskande lätt upp Flodas försvar med lite nya varianter på uppspel. Det blev dessutom tre mål signerade Anton Rieden (straff), Rickard Westman och  Mattias Lundberg. FBC vann skottstatistiken med 8-4.
FBC började andra perioden lite för tryggt och låter Floda få blodsmak och ett par chanser genom några misstag. Flodas lilla övertag bedarrar och under ett par minuter i mitten av perioden när lagen har varsin spelare utvisad blir det helt döläge på plan när bollen ägs av FBC. Efter 13.26 får Fredrik Bäckman ett fantastiskt friläge från halva plan när Johan Dahlqvist hittar honom med en grym passning. Fredrik lobbar bollen över Flodas målvakt till 4-0. Strax efter gör Floda sitt första mål när FBC glömmer en av de vitklädda på bortre stolpen. 4-1 görs efter 15.58. Sedan har FBC ett powerplay efter 16.25 som inte resulterar. Skottstatistik efter andra är 5-2. En jämnare period men ändå ett kontrollerande FBC.
Av naturliga skäl satsar Floda allt för att tidigt störa FBC Lerum men hemmalaget spelar ett oerhört stabilt och tryggt spel denna söndagskväll. Visst skapar Floda chanser men det är lika mycket åt andra hållet. När hemvändaren Erik Pajnert borrar upp ett backskott i Flodamålets kryss till 5-1 är det definitivt spiken i kistan, tiden är då 14.09. När Floda försöker en sista gång genom att ta ut målvakten petar Niclas Skoglund in 6-1.
Efter massor av jämna derbyn fick vi idag se ett spelmässigt mycket bättre FBC Lerum än Floda och ett lerumsspel som lovar mycket gott till det kvalspel som vi verkligen hoppas på. Det är både Hovslätt och Partille i de närmaste två matcherna så det kommer att bli en strid in till målsnöret om vilka som tar de fyra platserna.