Förlust även hemma för damlaget

342
Vårt damlag i ettan är inne i en klar formsvacka och mot IBK Göteborg stod man inte att känna igen och Göteborg vann rättvist med 6-9 efter 3-3, 1-4, 2-2 i periodsiffror.
I första perioden verkade det mestadels som att FBC-tjejerna var kvar i Buråsmoodet från i torsdags. Det var massor av felpass, ingen aggressivitet, dålig rörelse och det utnyttjade IBK Göteborg till att bl a göra 0-1 efter 1.31. FBC bjöds på ett powerplay som man utnyttjade efter 7.58 då Lina Johansson hittade en lucka. Här har FBC en bra 5-minutersperiod där helt plötsligt passningarna satt, det var fart på fötterna och lerumspubliken kände igen laget. Men under de sista 6 minuterna föll hemmalaget återigen tillbaka till hur man började matchen – en ängslighet som Göteborg utnyttjade vid två tillfällen och vips var det kvitterat igen.
Andra perioden vill vi helst glömma. Den slutar 1-4 till IBK Göteborg och tyvärr fortsätter det skrala spelet och det var bara Anna Bergendahls 4-4 kvittering som gladde.
Tredje perioden inleddes i ett rasande tempo från hemmalaget och man skapade massor av chanser – ett helt nytt lag sågs på plan. Tyvärr var inte millimetrarna på FBC:s sida förrän i 8:e minuten då FBC utnyttjade sitt powerplay till 5-7-reducering. Här trodde vi att FBC var på gång men Göteborg replikerade tämligen omgående med sitt 5-8-mål och i elfte minuten utökade de till 5-9. Det blev bara ett mål till för FBC och Sandra Hawerman gjorde det till 6-9 efter 13.15.
Det är en tydlig formsvacka för vårt damlag för tillfället men nu har man lite drygt en vecka på sig att knyta näven i fickan innan det är dags att möta Partille i Partille Arena nästa söndag. Där har tjejerna precis allt att vinna och slår klart ur underläge.