Äntligen tre nya poäng!

195
Sandra Hawerman stod för 6 poäng i matchen och är nu seriens bästa poänggörare genom tiderna.
Med tre raka förluster och en sjukdomsdrabbad trupp åkte Lerum till Uddevalla för fredagsmötet borta mot nästjumbon Walkersborg. Viktiga poäng på spel i den fortsatta jakten på bronspengen väntade.
Lerum var under den första halvan av första perioden det klart bättre laget. Redan efter två minuter så hittade Emilia Johannesson Elin Lundblad som satte 0-1. Minuten senare gjorde Emma Lundblad 0-2 efter en frislagsvariant från offensivt hörn. Lerum trummade på och hade bud på fler mål, men fick ingen utdelning. Istället gick man mot slutet av perioden ner i tempo och plötsligt var Walkersborg ikapp när de kvitterade med 18.21 på klockan. Då vaknade Lerum till liv igen och satte full fart i de avslutande bytena. Det resulterade i att Elin först satte 2-3 innan Lerum i spel 6 mot 5, under en avvaktande utvisning, utökade till 2-4 med bara fem sekunder kvar av perioden genom Elin Lundblad med sitt tredje mål.
Andra perioden blev en målrik historia där Lerum bjöd Walkersborg på lite för enkla mål samtidigt som Lerum var kreativa offensivt och hittade igenom Walkersborgs försvaret gång på gång. 2-5 gjordes i powerplay innan Walkersborg fick reducera två gånger inom 30 sekunder. Lerum tog efter det återigen tag i taktpinnen och radade upp chanser resten av perioden. 4 skott tog i ramen för Lerum, men när andra perioden är över var det fortsatt en tvåmålsledning för Lerum med 6-8.
I den avslutande perioden var det aldrig något snack om vilket lag som var det bättre. Lerum sågade sig igenom Walkersborg med ett fint passningsspel och var mer resoluta i sitt försvarsspel. Sofie Ryynänen bågade runt och sate 6-9 innan Caroline Haagensen serverade Elin Lundblad ett friläge där hon inte gjorde något misstag till 6-10. Comebackande Sofia Andreasson smällde sedan in 6-11 framför mål innan ”Carro” bombade in 6-12. Avslutningsvis gjordes också 6-13 där Lerum rullade upp Walkersborg rejält innan Sofia hittade Emma på bortre stolpen där hon enkelt kunde rulla in slutresultatet 6-13.