Förlust i ett målsnålt toppmöte

168
Oliwer och Lerums försvarsspel fortsatte imponera - tyvärr räckte inte det till 3 poäng mot Hovslätt
Herrarna reste till Jönköping för toppmötet mot Hovslätts IK under lördagskvällen. Lerum var inför matchen en poäng före hemmalaget och matchen skulle visa sig bli lika jämn som tabelläget.
Försvarsspelet låg i fokus för båda lagen i denna matchen och rapporterna säger att det var två starka och jämbördiga lag som drabbade samman.  Första perioden blev helt mållös och Lerum lyckades inte utnyttja det powerplay man fick mot slutet av perioden.
Den andra perioden hann knappt starta innan Hovslätt tog ledningen på straff. Efter det följde återigen ett spel där båda lagen tvingades spela mycket runt motståndarnas försvar och utan att skapa de riktigt farliga lägena. Undantaget blev när Erik Pajnert mot slutet av perioden kvitterade till 1-1 genom att slå in bollen på halvvolley.
Sista perioden påminde om de första två perioderna med ett jämnt spel och två noggranna försvar.  Hovslätt tog tillslut ledningen i mitten av perioden och efter det lyckades Lerum inte dyrka upp hemmaförsvaret ännu en gång utan 2-1 stod sig matchen ut och Lerum tappade viktiga poäng i ett jämnt toppmöte.
Redan på onsdag står nya viktiga poäng på spel när tvåan Partille besöker Rydsbergshallen. Lerum är just nu 4 poäng efter Partille på andraplats och Lerum har samma poäng som Floda på femteplats. Topp fyra går till play-off till Allsvenskan.
FBC Lerum – Partille IBS – Rydsbergshallen Onsdag 19.30