Ny vändning mot Partille gav 2 poäng!

390
Bortamötet mot Partille gick till förlängning efter en sen Lerumsvändning. Historian upprepade sig när Anton Riden avgjorde i slutet av förläningen och gav Lerum två viktiga poäng i kampen om en play-off plats!

Partille fick en drömstart på matchen när de efter dryga minuten tog ledningen efter att Lerum tappat boll på mittplan. Det gav Partille energi och de dominerade första halvan av perioden och hittade gång på gång igenom Lerumsförsvar med giftiga passningar. Lerum fick slita hårt för att komma in i matchen, men via en fin omställning kom kvitteringen av Anton Riden och efter målet jämnade Lerum ut spelet. Partille tog ändå ledningen på nytt när Lerum återigen tappade boll på mittplan mot slutet av perioden och ställningen var 1-2.
I den andra perioden höjde sig Lerum rejält och var det bättre laget. Från match minut sju så hade Partille stora problem och det resulterade i att de drog på sig utvisningar. Lerum fick chansen två gånger i powerplay men närmre än en boll i stolpen var aldrig Lerum som inte lyckades inte kvittera. Lerum borde ha fått in en kvittering i denna perioden, men den förblev mållös och ställningen var fortsatt 1-2 till Partille.
Partille rivstartade tredje perioden med att skapa en jättechans som Oliwer klarade med en vass parad. Strax efter så utökade ändå Partille till 1-3. Lerum kämpade och ägde allt mer boll medan Partille stack upp i giftiga kontringar. Så när klockan tickade upp på 14 minuter så kom plötsligt islossningen. Pontus spelade in bollen framför mål och via en fot styrdes bollen in till 2-3. Bara tjugo sekunder senare så kvitterade Lerum när Richard Westman hittade rakt igenom Partilles försvar till Johan Dahlqvist som bombade in kvitteringen och det välfyllda Rydsbergshallen exploderade i glädje. Trots lägen så blev inga mer mål utan matchen slutade 3-3 och förläning väntade.
Lerum fick inleda förläningen med powerplay efter att en Partillespelare dragit på sig en onödig utvisning efter slutsignal. Det blev dock inget mål i powerplay trots ett antal farliga avslut. Tiden rullade på och båda lagen hade chanser att avgöra. Tillslut blev det ändå Lerum som tog extra poängen när Anton Riden forcerat in 4-3 med bara 44 sekunder kvar!
Det var en extra poäng som kan visa sig bli helt avgörande när sista omgången är spelad. Lerum föll ner på femteplats, platsen utanför play-off. Det skiljer dock 3 poäng mellan Partille på plats 2 och Lerum på plats 5. Det kommer med andra ord bli 3 spännande avslutande omgångar där Lerum i nästa omgång(fredag) möter Mölndal borta.