Klart med Allsvenskt kvalspel!

667

Fredagsmatchen mot Pixbo borta är en lurig match på förhand. Så blev det också men i en ganska jämn match vann ändå FBC Lerum tämligen rättvist med 4-6 efter periodsiffrorna 1-2, 1-2, 2-2. Resultatet innebär att kvalspelet är klart men vilken tabellplacering det till slut blir är ännu högst oklart.

Första fem har Pixbo allt och stör FBC betänkligt med sin höga press. Massor av felpass och Oliver i mål får göra ett antal kvalificerade räddningar. Pixbo tar rättvist ledningen med 1-0 med en snygg upprullning, tid 7.50. Som väl är gör förstafemman ett riktigt bra nästa byte och kapten Westman serverar snyggt Lundberg framför mål som vispar in 1-1 efter 8.50. Nu bedarrar Pixbos höga tempo något och efter 10.50 gör Anton Hansén en bra prestation. Han avancerar på hela högerkanten och prickskjuter 1-2 efter 10.50. FBC börjar få ordning på positions- och markeringsspelet och så smått ta över matchkontrollen.

Ställningskrig i början på andra och efter 4.08 får FBC första powerplayet. Det blir inte så mycket mer än ett par distansskott som är tämligen ofarliga. 1-3 gör Mattias Lundberg som klipper till på vinst och förlust på en målvaktsretur när tiden är 8.02. Själva spelet är jämnt men FBC vaskar fram de lite farligare möjligheterna. Pixbo får en chans att närma sig när Anton Rieden får en tvåa 12.32 in i perioden. De tar dryga minuten på sig innan man reducerar till 2-3 när FBC inte hinner täcka. Förstafemman skapar bra tryck i sitt nästa byte och gör till slut snyggt 2-4 genom Johan Dahlqvist ass Rieden i 14:e minuten. När en pixbospelare springer bredvid Lundberg in i sargen i försvarszon tycker domarna att det är trängning och Pixbo får periodens andra PP när tiden är 16.52. De fick inte utnyttja detta läge mer än 50 sekunder innan de drar på sig en egen tvåa. Tiden rinner ut och det är FBC-ledning 2-4 inför sista.

Det var mållöst nästan de första 10 minuterna. Inte för att det saknades chanser åt båda håll men det blev Pixbo som fick det, för dem, så viktiga 3-4 efter 9.58 då Pixbo fick en gratischans. Återigen är det sen förstafemman som replikerar snabbt. Johan Dahlqvist glider snyggt genom med ett solo och placerade kontrollerat in 3-5 efter 10.49. Pixbo ger dock inte upp utan reducerar till 4-5 efter 15.26 när FBC inte lyckas komma ur försvarszon. Pixbo verkar sårbara efter egna mål för i nästa byte är det livsfarligt framför deras mål – dock inget mål. FBC bjuder Pixbo på chans till kvittering då Lundberg åker ut 2 min för slag, tid 16.27. Pixbo har här bl a ett skott i stolpen. Pixbo tar ut målvakten och fortsätter pressen även när FBC blir fulltaligt. Till slut får Niklas Skoglund avgöra matchen genom att slå in 4-6 i öppen kasse.

Härligt – allsvenska kvalspelet är klart!!!