Viktigt möte mot Pixbo fredag kväll

208
Sebastian Steen är oftast först framme hos målskyttarna. Foto: Christoffer Sturesson

Idag startar näst sista omgången i div 1 Västra Götaland. FBC Lerum är först ut när man möter Pixbo borta på fredagskvällen. Läget är raffinerat och fyra lag slåss om de tre återstående kvalplatserna efter klara Östra. Sebastian Steen är en av de FBC-spelare som har haft brantast utvecklingskurva denna säsong och så här säger han om läget och möjligheterna till sitt första allsvenska kvalspel.

Oerhört viktig match imorgon där alla förväntar sig tre poäng. Hur hanterar ni det läget?

Som du säger, alla förväntar sig tre poäng och även vi i laget. Det handlar inte bara att ta dem för kvalets skull, utan också för att hitta (ev.) slutspelsform. Så länge vi går in och spelar som vi vet att vi kan så ska vi ha tre poäng mot rävarna.

Tre poäng innebär ju förmodligen kvalplats men har ni tankar om mer än så, dvs en andraplats?

Såklart siktar vi på andraplatsen. Om jag inte är helt ute och cyklar så innebär det hemmaplansfördel i kvalet, vilket skulle gynna oss otroligt mycket då vi, som alla vet, är svårslagna i Ryddan.

Det är ju mycket fokus på de övriga lagen som fightas om kvalplatserna – Hovslätt, Floda och Partille. Vad tror du om utgången där till slut?

Spelar inte så stor roll för min del så länge vi tar oss till kval. På pappret kan jag tycka att Hovslätt och Partille ska ta det. Men sen är jag också västsveriges bästa jinxare med råge så bara för det så tar la säkert Stenungsund och Backadalen kvalplatserna på något orimligt sätt, enbart för att jag inte trodde det.

En annan otroligt het match är ju Stenungsund-Borås. Ditt gamla lag ju så vad har du för åsikt om hela den soppan och kommande matchen i helgen?

Man kan snacka om fair-play hit och fair-play dit vilket jag inte orkar lägga mig i. Men ska man se det svart på vitt så är det ett regelbrott som har begåtts och konsekvenserna får bli därefter. Sen kan jag bara beklaga att spelarna i Borås råkar ut för det här, det är inte deras fel och speciellt inte dem 01:orna som var med på bänken. Vet inte vem i Borås som har i uppdrag att hålla koll på vem som får spela och inte, men den personen som sitter på det ansvaret måste få straffet att simma ett antal längder i Viskan utanför Sandwalls plats i Borås en solig fredagseftermiddag kl 6.

Hur ser laget ut inför Pixbomatchen? Alla hela och spelklara?

Vad jag vet så är alla friska och krya. Westman har käkat mycket korv i veckan och har lovat ett mål för varje korv. Alltså kommer han dubbla sin poängproduktion imorgon.

Det var ju riktigt tight mot dem hemma i höstas, bara uddamålsseger med sent 6-5. De var riktigt vassa då men verkar slagit av på prestationen det sista – bl.a. förlust mot Vänersborg. Hur undviker ni underskattning?

Som sagt handlar det om att hitta en go känsla inför ett kval. Är inte det drivkraft nog så får vi nog alla kolla oss i spegeln.

Er match är först ut i omgången. Påverkar det något?

Nej, inte enligt mitt tycke. Kan kanske vara så att vi sätter lite extra press på övriga lag vid en vinst. Men detta är inte något som vi lägger särskilt stor vikt vid.

Hur känns egna formen? Det är nu Staffan ska ha fått er att börja vara som bäst. Har han lyckats med dig och laget?

Helt okej för egen del. Har bytt blad i veckan så ska se till att dubbla min målproduktion imorgon. Hela laget känns överlag i god form och Staffan har gjort ett bra jobb med oss vilket vi ska visa nu framöver. Känns som att han får för lite kredd gentemot vad han förtjänar, både som fystränare men framförallt som glädjespridare och människa.

Hur peppad är du för att nå ett kvalspel för första gången?

Ska bli grymt kul att spela ett kvalspel om så blir fallet. Inte gjort det innan så vet la kanske inte riktigt vad som väntar. Men det finns flera rutinerade rävar i laget som har gjort det så dem har säkert några goa tips och tankar kring detta.