Avslutning i moll

299
Foto: Thorbjörn Grindhage

Tyvärr lyckades inte våra damer försvara fjärdeplatsen när det blev förlust mot Pixbo på söndagseftermiddagen med 2-5. 

När då även Marstrand programenligt vann mot Floda gick både Pixbo och Marstrand förbi våra damer i säsongens sista seriematch. Tjejerna började annars på ett ypperligt sätt när seriens ohotade poängdrottning Sandra Hawerman satte 1-0 redan efter 52 sekunder. Innan periodens slut kunde Pixbo kvittera till 1-1. 

I andra perioden var det fortsatt jämt men Pixbo gjorde periodens enda mål och gick in i tredje perioden med 1-2-ledning.

I tredje perioden rann det så iväg till en pixboledning med 1-5 första 13 minuterna. Detta motsvarade på intet sätt hur det såg ut på plan men när Pixbo fick tämligen lätta mål så hade samtidigt FBC märkbart svårt att utnyttja sina många chanser. I sista tappert försök att komma ikapp tog man ut målvakten och Sandra fick göra sitt och FBC:s andra mål. Tyvärr för sent – det var då bara 2 minuter kvar.

En säsongsavslutning i moll alltså och nu blir det att mobilisera nya krafter och förbereda för rejäl revansch nästa säsong. Vårt damlag har haft en säsong som varit upp-och-ner med byte av ledarstab och en kapten som tyvärr varit borta hela säsongen.