Andraplatsen säkrad och nu väntar Partille i kvalet

562
Foto: Martin Wallén

Visst blev det seger i sista matchen för vårt herrlag när man besegrade tabelljumbon Vänersborg med 8-5. Det var en rätt sömnig tillställning där FBC Lerum verkade ha lite svårt med motivationen. 

Förhoppningsvis var det enligt devisen ”Dåligt genrep…” som herrarna pliktskyldigt tog sina tre poäng. Det började annars i rasande tempo där förstafemman satte högsta fart och gjorde 1-0 redan efter 2.30. Förstafemman fixade även 2-0 och 3-0 innan första perioden var slut.

Andra perioden vinner faktiskt Vänersborg och det blev lite oroligt när Vänersborg bara var målet efter i 3-2 och 4-3-lägen. Men det kändes som att när väl FBC satte plattan i botten så gick man in och gjorde det som behövdes. Andra perioden producerade FBC 2 mål genom Richard Westman och Johan Dahlqvist.

Det var när förstakedjan snurrade runt i Vänersborgs försvarszon som det blev riktigt farligt och kapten Westman visade vägen med 4 mål och två assist. När FBC ryckte till sig en 7-3-ledning i sjunde minuten var det liksom klart även om Vänersborg försökte in i det sista genom att ta ut målvakten. Det blev som det brukar bli – det försvarande laget lyckas norpa bollen och peta in den i öppen kasse och FBC satte spiken i kistan 17.13 in i tredje.

Nu väntar lite överraskande Partille i första playoffmatchen nästa söndag. Vi trodde väl många att Östra skulle utnyttja det mentala övertaget på Partille efter storsegern mot dem för några veckor sen. 

För FBC Lerum väntar nu en vecka med fullt fokus på träningarna inför det härliga kvalspelet som alltså startar nästa söndag kl 16.00 då Mad House Rydsberg ska fyllas av alla hängivna FBC-supportrar för att stötta i ett hett derby mot Partille.

Mer information om derbyt och biljettförsäljning kommer på vår hemsida och Facebook inom kort.

Matchstatistik