Herrarna vann första kvalmatchen!

801

FBC Lerum vände den första playoffmatchen mot Partille efter att bortalaget helt klart haft ett spelövertag i 34 minuter. Då vände det när FBC gjorde två snabba mål och vände till ledning och så småningom seger med 7-4.

FBC Lerum kommer till denna match utan lagkapten Rickard Westman som råkade ut för en ögonskada under träning nu i veckan. Ett avbräck såklart med ersättaren Fredrik Bäckman axlade ansvaret mycket bra. Första perioden var jämn i målprotokollet, 2-2, men Partille vinner skottstatistiken och bollinnehavet men det är ändå ett hyfsat jämnt läge mellan lagen. Partille tar ledningen efter 4.00 på en snygg framspelning och styrning in till 0-1. FBC replikerar redan efter 23 sekunder då Anton Rieden serveras av matchens FBC-gigant Mattias Lundberg. FBC får även fylla på till 2-1 i sjätte minuten när Johan Dahlqvist med ett lurigt lobbskott hittar in i målburen. Partille kvitterar sedan i nionde minuten när Isak Net hittar bortre krysset exakt.

”En viktig och härlig start på kvalspelet mellan två jämna och bra lag. Vi får ihop defensiven samt övergångarna offensivt och kan komma med fart rakt mot Partille vilket gav utdelning. En robust laginsats där Mattias Lundberg var formidabel.”

Om det var hyfsat jämnt i första perioden är det Partille som tar dirigentpinnen i andra periodens första halva. Man kvitterar efter 1.07 och har helt klart kontroll över händelserna och FBC har svårt att hitta passningsvägar genom Partilles försvar och det blir mycket bollande mellan backarna. Men när Partille träffar ribban och FBC kan kontra när Johan Dahlqvist friställer Fredrik Bäckman med en lång svepande passning där han inte gör något misstag ensam med målvakten utan lyfter in 3-3 så vänder det. Inte ens minuten därefter är det Vidar Tiréns skott från halva plan som hittar in bakom Partilles skymda målvakt och FBC är i ledningen. Partille drar sen på sig en utvisning och 42 sekunder in i sitt powerplay gör Vidar Tirén sitt andra mål på ass från Mattias Lundberg. Här känns det som att det mentala övertaget lämnas över till hemmalaget som alltså går in i en tvåmålsledning till tredje perioden, 5-3. Man vinner också skottstatistiken i andra med 7-5.

I tredje perioden kontrollerar FBC Lerum matchen rätt stabilt men Partille får en gyllene chans till att närma sig när Johan Dahlqvist lite oförtjänt får sätta sig på botbänken. FBC reder ut den stormen och spelar sedan oerhört disciplinerat försvarsspel i tredje perioden och bevakar tryggt. Anton Rieden tar hand om en sargstuds bakom mål efter skott från Fredrik Bäckman och petar in 6-3 efter 16.58. Partille bäste lirare, Alexander Andersson, ger Partille ett sista hopp när han petar in 6-4 17.47 in i sista perioden men drar samtidigt på sig en 2+10:a när han slänger bort målet i glädjeyttringen. När Partille då tar ut målvakten blir det istället för bortamål läge för Pontus Persson att sätta spiken och han gör inget misstag utan rullar in 7-4 med 1,5 minut kvar av matchen. Partille vinner sista periodens skott med 5-8.

FBC tar tredje raka segern mot Partille den här säsongen men det är först idag som matchen inte går till sudden death. Det är mycket jämna matcher men FBC lyckas idag neutralisera Partille på ett bättre sätt än tidigare matcherna.

Coach Mattias Flodén sa efter matchen: ”En viktig och härlig start på kvalspelet mellan två jämna och bra lag. Vi får ihop defensiven samt övergångarna offensivt och kan komma med fart rakt mot Partille vilket gav utdelning. En robust laginsats där Mattias Lundberg var formidabel.”

Rydsbergshallen är totalt fylld och kokade denna eftermiddag med massor av supportrar från båda lagen som försökte bära fram sina lag. Men Camp FBC som gjorde comeback på läktarna gav hemmaspelarna det extra stödet och fick igång resten av publiken – en oerhört viktig faktor i jakten mot Playoff 2 mot segraren Östra-Floda. Där har Östra fördel efter 8-3 hemma i eftermiddags.

Nu är det bortamatch på torsdag kl 19.00 i Partille Arena. Låt oss fylla denna fina arena med en röd vägg och inspirera vårt herrlag till ytterligare en seger!