Anton är en viktig kugge

416
Anton klar för ett år till!. Foto: Thorbjörn Grindhage

Anton Rieden kom till FBC Lerum inför denna säsongen och har kommit att bli en av lagets mest formstarka och nyttiga spelare. Nu väntar hans andra kvalmatch mot Partille som han sist gjorde två mål mot. Vill du se honom och resten av laget så se till att köpa biljett – klicka här!

Hur var känslan i omklädningsrummet efter söndagens seger?

Det är alltid en fin känsla i både kropp och knopp efter seger och den förstärks ju än mer när det både är kval och derby. Sen blir det ju inte sämre av att jag sitter i ett dialektalt korrekt hörn av omklädningsrummet (läs jämte Oliwer Cedergren) som gör att jag känner mig hemma så fort jag slagit mig ner.

Håller du med mig när jag tycker att det var Partille som höll i taktpinnen första halvan av matchen?

Till viss del kanske. De är grymt duktiga och har väldigt många bollskickliga spelare så det blir väl automatiskt att vi inte har lika mycket boll som vi brukar ha. Tycker ändå vi gör ett helt ok jobb i deffen och är fyndiga när vi väl går framåt.

Ni lyckades trots allt hålla jämna steg målmässigt där – hur resonerade ni på bänken?

Vi tror på det vi gör hela tiden och det är ingen skillnad bara för att Partille hade mycket boll. Känns som att vi har råd att vara väldigt tålmodiga då vi litar på det spel och de detaljer som vi drillat under egentligen hela säsongen.

Vändningen kom efter dryga halva matchen när ni gjorde två snabba mål och återtog ledningen med 4-3 och därefter fyllde på med 5-3 i powerplay. Vad hände där egentligen?

Vidar Tirén hände! Han har känsla för det där med viktiga mål i kvalmatcher…

Vidar Tirén hände!

Du själv fick göra 1:a och 6:e målet – nöjd med din insats?

Alltid roligt att göra kassar! Spelmässigt kändes det också helt ok. Det hade dock behövts lite mindre bolltapp och lite mer ego i avslutslägen för ett högre betyg.

Jag som betraktare tycker att du gått från klarhet till klarhet under hela säsongen. Vad säger du själv om säsongen och din utveckling?

Tack, det värmer att höra! Tycker jag hållit en relativt hög lägsta-nivå under hela säsongen och det är viktigt för mig. Sen vet jag inte om jag egentligen utvecklats mycket under säsongen, tycker väl snarare att det har producerats mer poäng de sista matcherna, men på den punkten är mina kamrater i femman minst lika medskyldiga som jag själv.

Nu är det då en helt ny match med nya givar på torsdag och vi förflyttar oss från tighta Rydsberg till lyxiga Partille Arena. Vad tror du om den matchen och matchbilden?

Rent spelmässigt blir det nog ingen större skillnad än mot tidigare. Partille kommer förmodligen ha lite mer boll än oss men det är vi också helt ok med. Kommer bli lika tight som i de tidigare matcherna och det gäller att jobba hårt för att få marginalerna på sin sida.

Ni har tre segrar nu mot dem. Man skulle ju kunna tro att första förlusten kommer allt närmare eller…?

Det är inget som vi tänker på. Vi går ut och gör allt vi kan i varje moment för att vinna matchen, sen får vi helt enkelt se om det räcker eller ej.

Du och Mattias hade en annan kompis i kedjan i söndags vilket funkade riktigt bra tycker jag. Hur upplevde du samspelet med Bäckman?

Jag skulle säga att det funkade väldigt bra. Bäckman har de lömskaste handlederna av alla i laget, och när han är på spelhumör är det bara att hålla bladet i mattan.

Till sist – vad har du att säga till FBC-väggen som förhoppningsvis fyller majoriteten av platserna i Partille Arena?

Helt fantastisk om så blir fallet. Stämningen de skapade senast gjorde det till en grymt rolig match att spela och jag vet att det är många i laget som lyfter ett antal procent när de får höra trumman slå på läktaren.

Lycka till, Anton, och vi uppmanar alla FBC-fans att vallfärda till Partille Arena imorgon torsdag kl 19!