FBC klart för Playoff 2 mot Östra!

1169
Underbara glädjescener efter segern idag.

En fullständigt galen match mellan två mycket jämnstarka lag slutar till slut med att hemmalaget bärs fram till seger i sudden death när födelsedagsbarnet Vidar Tirén backhandknackar in det förlösande 6-5-målet!

Förutsättningar var tämligen enkla inför det avgörande mötet mot Partille Wizards – segraren skulle gå vidare till Playoff 2 mot Östra SK Jönköping. Det blev en tight, tuff, händelsrik och extremt spännande match där matchbilden från de tidigare partillemötena återupprepades. Partille hade mesta bollinnehavet men FBC Lerum tog sig i tredje perioden ikapp och är helt klart starkare när orken och hjärnorna börjar ta slut när matchen ska avgöras i slutskedet.

FBC  börjar bäst – och känns som att de har bestämt sig för att markera redan i matchstarten. FBC tar också ledningen genom Johan Hassdahl som vänder bort sin back och trycker in 1-0 efter 4.57. Oliwer Cedergren i lerumsmålet får i mitten av perioden en otäck smäll vid en kollision mellan flera spelare och blir otäckt liggande i ett par minuter. Han reser sig dock upp men Partille är dock giftiga denna eftermiddag och vänder på tre minuter  till ledning 1-2 mellan 12 och 15:e minuten. När FBC får spela powerplay efter 16.42 så passar Johan Dahlqvist på att göra sitt första mål för dagen på pass från Pontus Persson. 2-2 efter första perioden, skottstatistik 9-6.

I andra perioden andra minut utökar FBC ledningen efter en tillkrånglad situation där Johan Hassdahl är sist på bollen som sakta sakta rullar över mållinjen. FBC i ledning men publiken får se mycket bollinnehav för Partille och när FBC väl får kontroll på bollen blir det alltför ofta korta anfall och överlämnande av händelsekontrollen till Partille. Femtonde minuten blir olycksalig för FBC när Partille vänder till 3-4 inom en minut – en målvaktsretur som man utnyttjar och en bjudning som ger kontring och vips är det partille i ledning. Dessutom fick FBC vid 3-4-målet en tvåminutare men det lyckas FBC reda ut. Lagen går till periodpaus med rättvis Partilleledning så långt.

När Partille så efter 3 minuter gör även 3-5 känns uppförsbacken lång för hemmalaget. Men på något märkligt sätt ger aldrig årets FBC-upplaga upp och visst fick vi se samma scenario igen. Fredrik Bäckman trampar efter 11.15 in i slottet från hörnet och hittar en lucka över målvaktens högra axel upp i nättaket och det är kontakt igen – 4-5. FBC bärs fram av Rydsbergspubliken som fyller varje tom yta på läktaren. När hemmalaget satsar allt och tar ut Oliwer lyckas Johan Dahlqvist hitta den där luckan efter sin bågning och det är kvittterat!! Uret står på 18.18 och det resultatet står sig tredje perioden ut.

”vad ska man säga, det är underbart med det här gänget, här i Ryddan och den här föreningen, det är underbart!”

Det hinner inte gå mer än 44 sekunder av sudden death förrän Vidar Tirén hamnar med ryggen mot mål och knackar in en backhand till 6-5 och glädjen är euforisk! FBC Lerum är vidare till Playoff 2 mot Östra!

Mattias Flodén efter matchen: ”Jag tvekar inte en sekund på vad detta lag kan prestera. Det är för den här typen av matcher vi tränat hela säsongen och vi är sååå starka i slutskedet och bryter ner Partille med vår fysik. Vi gör en liten förändring mellan de två femmorna och får en positiv effekt av det draget”

Segerskytten Vidar Tirén är salig efter matchen:

Hur skönt är det att avgöra med en klassisk backhand?

Ja, det är så jäkla skönt och särskilt i sudden för då vet man att man inte behöver spela nåt mer. Ja vad ska man säga, det är underbart med det här gänget, här i Ryddan och den här föreningen, det är underbart!

Men det var tight idag, du?

Ja, Partille är riktigt bra och kommer att vara sjukt starka nästa år i ettan igen.

Det känns som att ni är starkare mentalt när det drar ihop dig?

Ja, det är mycket psykiskt. Vi vet ju att vi är bra tränade – vi lade grunden i somras med alla våra löpträningar. Som du ser när Dala gör sitt sista mål. De har täckt ner honom hela matchen men till slut orkar de inte mer, han springer förbi. Det är definitivt det fysiska som gör skillnaden.

Och så fyller du år idag också – vilken dag! Grattis Vidar!

Tack så mycket!

Ett stort tack till all eventpersonal, sargkallar från FBC Integration, maskotarna från P07 och den fantastiska publiken i Rydsberg. Nu blir det en match till – hemmamötet mot Östra onsdag 29e mars. Men först ska herrarna åka till Jönköping nästa lördag den 25e – matchstart 18.00.

Matchstatistik