Det blir en tredje avgörande match

694
Det smällde stundtals rejält vid sargen.

En fantastisk men inte mer än halvfull arena, magsjuk head coach och ögonskadad lagkapten – inte de bästa förutsättningar kanske. Det blev också Partille som drog det längsta strået i den andra matchen men de bjöds på segermålet.

Ja, tacka vet jag Rydsbergshallen och det ser vi fram emot på söndagens tredje match lagen emellan. Trångt, varmt, högljutt, påeldande Camp FBC och underbar atmosfär – det är det som lyfter FBC Lerum mot de extra höjderna. 

Som sig bör i de här matcherna tar Partille taktpinnen och vinner helt klart första perioden på poäng men det står ändå 1-1. Partille började målgörandet i femte minuten genom snygg upprullning men FBC fick kvittera i slutminuten då man spelade powerplay – Vidar Tirén hängde upp kvitteringsmålet.

FBC Lerum äter sig sakta in i matchen men Partille får tre chanser vid en situation när FBC fumlar bort bollen vid halva plan och en Partillespelare får friläge som Oliwer missar, även påföljande straffen missas men på efterföljande powerplayet för Partille målar man till 2-1. Är det verkligen rimligt att få både friläge, straff o pp….? FBC är lite hetare och är nära kvittering 2-2 när Anton Riede serveras helt fri framför mål. FBC har här i andra tre powerplay men det är först i det tredje som man lyckas utnyttja överläget. Då är det Anton som petar in en retur men dessförinnan har Partille gjort 3-1 i 13:e minuten. Det är lite överraskande fumligt emellanåt – är det måhända handbollsklister som spökar? I sista minuten av andra får FBC en liknande situation som Partille tidigare fick straff o PP på men domarna visade washout.

Tredje perioden börjar på allra sämsta sätt. En diagonalpass från Partille styrs via en FBC-klubba in i bortre bakom en överraskad Oliwer i målet och det är uppförsbacke 4-2 redan efter 2 minuter. Sen har FBC ett par lyckosamma minuter och vips är man ikapp. Först hittar andrafemman finurligt fram till fristående Niclas Skoglund på bortre som petar in 4-3 i öppen bur och därefter efter 5.59 gör Anton Rieden sitt andra mål köksvägen. Men Partille vill inte se samma matchbild som tidigare utan tar återigen ledningen efter 7.13 på ett snyggt skott i bortre och det är 5-4. Nu trycker FBC Lerum på rejält men det dröjer ända till 17.10 innan Johan Dahlqvist trampar sig genom partilleförsvaret och placerar in 5-5. Nu känns det som att det här går till sudden deathavgörande men ett ödesdigert misstag och felpass framför eget mål ger Partille friläge med Oliwer och man kan runda honom och placera in 6-5 efter 18.22 – surt! FBC tar omgående ut Oliwer och trycker på allt men den här gången lyckas man inte vända. Lite besvikna röda spelare och lerumspublik lommar hem med sikte på en revansch på söndag.

Då skapar vi den där magin som bara kan göras i gamla, hederliga Rydsbergshallen så se till att senarelägga söndagsmiddagen och stötta FBC till fortsatt playoffspel.