Första ronden till Östra

614

FBC Lerum hängde med bra i två perioder i bortamötet mot Östra SK Jönköping i playoff till allsvenskan. Tyvärr blev 3-3 inför tredje förlust med 7-4.

Östra chockstartade i matchen och radade upp chanser direkt och gör redan efter 42 sekunder 1-0. När första stormen bedarrat och de röda sprungit bort stelheten efter bussresan kommer FBC in i matchen och tar över spelet lite. FBC gör två mål på några minuter – Bäckman bryter in snyggt i sjunde minuten och gör 1-1, Mattias Lundberg gör 1-2 på ass från första målskytten. Domarna viftar washout på ett straffläge när Bäckman försöker runda den gigantiske Östramålvakten och FBC-klacken tycker att de svartklädda missar några  utvisniningssituationer. Istället för en tredje FBC-mål när de de har momentum kvitterar Östra till 2-2, tid 13.36.
Andra perioden start jämnt men efter ett 5-6 minuter får FBC slita och efter 8.49 görs 3-2. Östra rullar upp FBC men det är en FBC-klubba som styr in bollen. FBC ger sig dock inte och efter 14.27 bågar Johan Dahlqvist förbi några östraforwards och skjuter 3-3 från halva plan. Fortsatt stort 
bollinnehav för Östra resten av perioden men FBC har en giftig chans i sista sekunden.
Östra börjar även tredje starkt och har några farliga – några gånger efter att FBC för enkelt bjuder dem bollen. Samtidigt är det lite väl mycket avblåsningar åt det vita hållet, ingen extra energi därifrån.
FBC har ett grymt kontringsläge i 5e minuten men är inte tillräckligt distinkta i avgörande läget och istället kontrar Östras bästa lirare, Gustav Ihrman, bågar och placerar in 4-3, tid 5.26.
På ytterligare en kontring efter en misslyckad likadan från FBC gör hemmalaget Östa 5-3, bara dryga halvminuten efter förra målet. Klockan är 7.59 nör FBC får matchens första och enda tvåa. Lite märkligt i en match som denna…Östra är bra i sitt powerplay och FBC är i brygga men reder ut den. En del ser dock lite trötta ut efter halva 3e. Tredje periodens dominant Ihrman får det lilla utrymmet han inte bör ges, vänder och gör 6-3, 11.35.
FBC mobiliserar krafterna och klämmer ut det sista och lyckas reducera till 6-4 genom Dalas andra mål då det är sju minuter kvar och ett litet hopp tänds. Detta släcks 16.56 då Ihrman igen hittar krysset till 7-4. FBC tar timeout och så småningom TT man ut Oliwer i målet. Inget biter dock och tiden rinner iväg.
Östra tar första ronden men FBC har inget att skämmas för. Lite mer marginaler på vår sida, lite mer utdelning på chanserna och laget kan helt klart störa Östra. På hemmaplan får FBC Lerum en taktfast röd vägg som stöd och det är stora chanser till seger hemma på onsdag vilket i så fall skulle innebära ny match nästa lördag.

Boka upp onsdag kväll i Rydsberg och köp redan nu biljett!