Stephanie Borg Nilsson förlänger

337

Det förberedande arbetet med vårt representationslag på damsidan har pågått ett tag tillbaka och idag kan vi presentera Stephanie Borg Nilsson med förlängt kontrakt och fortsatt satsning med FBC Lerum.

Stephanie, som står för en sund värdegrund och rätt syn på sin idrott, blir en viktig kulturbärare för laget. En idrottstjej ut i fingerspetsarna som älskar att träna och tävla. Vi tog oss en pratstund med Steff.

Ett nytecknat kontrakt och fortsatt satsning med FBC Lerum. Vad grundade du ditt beslut på?

-Jag trivs bra i föreningen och i laget. Gillar även satsningen som görs på damlaget.

Lagets tränarstab och spelartrupp håller på att formas och det är mycket spännande som är på gång. Hur går dina tankar om kommande säsong?

-Både trupp och stab kommer nog se lite annorlunda ut, ska bli kul att börja om lite igen. Säsongen som varit blev inte riktigt som vi tänkt oss, vilket självklart var tråkigt men förmodligen också ganska lärorikt. Jag är redan revanschsugen och hoppas på att vi ska kunna hålla lite jämnare nivå kommande säsong.

Vad behöver laget utveckla för att kunna höja lägsta nivån och bli mer framgångsrikt?

-Att vi ska spela lite mer avslappnat och med mer tålamod. Vi behöver bli bättre på att vårda bollen och värdera våra lägen, så att vi kan bygga upp ett mer etablerat spel där vi kan kontrollera matcherna bättre. Vi gillar att gå på snabba omställningar vilket resulterar i många mål, men det gör också att vi blir sårbara om vi istället blir av med bollen. 

Du har nu gjort din tredje säsong i FBC Lerum. Vilka egenskaper har du utvecklat under säsongen?

-Eftersom jag bara spelat innebandy i tre säsonger nu så tycker jag att jag utvecklas ganska mycket till varje säsong. Framför allt tycker jag mitt skott har utvecklats denna säsongen. Lyckades göra mina första mål:) 

Vad kommer du bidra med för att hjälpa laget utvecklas framöver?

-Då laget är ungt och jag är bland dem äldsta så får jag ju framför allt bidra med rutin.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

-Viktigt att vi tidigt kunde signa upp Steff. Att hon tog steget och var först med ett ställningstagande utan att invänta andra spelares beslut värdesätter jag högt. Steff står för betydelsefulla egenskaper på planen så som attityd, karaktär och pondus i duellspelet. Steff älskar att träna och tävla och besitter ett framgångsrikt ledarskap. Med sina 24 år är Steff en av de äldre tjejerna i truppen och att hon väljer att fortsätta med FBC Lerum gör henne till en självklar ledare och någon för de yngre tjejerna att se upp till.