Fokus på onsdagens drabbning

440
Scener vi gärna ser igen på onsdag! Foto: Christoffer Sturesson

Det räcker med 15-20 minuter på herrträningen i Rydsberg två dagar efter första mötet mot Östra för att bli helt övertygad. Det här gänget har inget annat i skallarna än seger på onsdag.

Träningen börjar med debriefing i Basement med hela gänget där lördagens match analyseras och alla får uttrycka hur de upplevde matchen och vad som kan göras bättre. I det lilla utrymmet sitter alla nästan på varandra men den täta stämningen och den tighta sammanhållningen blir så påtaglig. Truppen får lite instruktioner om vad som kommer att hända under hela arrangemanget på onsdag med ambulerande reportrar i hallen från Radio pE20. Hela gänget drar sig upp till omklädningsrummen och vidare ut på plan där Anna börjar köra igång uppvärmningen och efter 5 minuter släntrar även målvakterna in på plan. Fokuseringen fortsätter och det är märkbart tyst i hallen när ändå 25-30 personer befinner sig därinne.

Coach Mattis och nya assisterande coachen Mikael Harrysson står samtidigt och diskuterar detaljer och lösningar från lördagens olika situationer. Även här får jag en känsla av lugn och fokus inför uppgiften där ingenting pekar på nåt annat än att man vinner på onsdag. ”Fantastiskt att vi står inför de här spännande slutspelssituationerna nästan varje år”, , konstaterar Mattis.

Ett par spelare i truppen avstår måndagens träning för att inte äventyra något men det är inget som oroar. Alla är redo för spel och ni må tro att alla är sugna på nästa etapp i det här playoffet.

Biljettförsäljningen är i full gång och vi lär se ett lika kokande Rydsberg som förra helgen då Partille besegrades under spektakulära former. Östra basunerar ut gratis bussresa för att säkra stödet från de sina men visst ska de få uppleva vad den atmosfär the ”Madhouse” kan skapa när lerumspubliken visar sig från sin allra bästa sida.

På onsdag laddar hela FBC:s eventorganisation för ett härligt arrangemang och kommer dessutom att få support från Jennie och Mikael från vår lokala radiostation pE20. Som grädde på moset hoppas vi naturligtvis att Camp FBC visar sig från sin allra bästa sida.

Se nu till att säkra din plats redan nu genom att köpa din biljett på Tickster – !!!