Mycket cupande och framgångar i helgen

305
F04 gick till semi i Varberg!

Nu i helgen var det massor av FBC-lag i farten i olika delar av Sverige på olika cuper! Här är en sammanfattning med länkar för några av lagens äventyr. Det är härligt att läsa om alla roliga och framgångsrika matcher och händelser.

P05 spelade Fair Play Cup i Jönköping den 7-9 april. FBCs tre P05 lag slogs ihop till denna säsong så det var första cupen som ett lag. Det var också första matcherna med stora mål och utvisningar. P05 mötte tufft motstånd men hårt jobbande killar lyckades ta hem en seger under helgen. Gänget har kommit samman ännu mer som grupp och lag och lärde sig massor i och med alla matcher. Det var ett gäng trötta men nöjda killar och ledare som kom hem i söndags. Nu laddar P05 om för Mölndalscupen den 21-23 april.

P07 spelade i lördags Spring Cup i Lindås. Nyvakna killar spelade öppningsmatchen kl. 08:00 mot Lindås, resultatet blev rättvist 1-1. Därefter mötte man ett starkt Särö där P07 med mycket möda klarade 2-2. Nästa lag på tur var Vinga där P07 vann komfortabelt med 4-0. Avslutningsvis ställdes gänget mot Landvetter där man återigen gjorde en stark match och vann med 4-0. Tight försvarsspel och snabba omställningar samt ett gött go i laget gjorde hela lördagen till en trevlig tillställning.

P08 Panthers spelade Lindås Spring Cup och gjorde 4 fantastiska matcher!

F06 avverkade Warbergsspelen och vilken succé det blev. F06 visar att man är lika starka på plan som man är som grupp, vilket för ledarna är härligt att se. Laget spelar 5 matcher totalt och visar upp att man vill sluta säsongen på bästa sätt. Laget vinner sina tre första matcher mot Varla, Åsa och Vänersborg med 8-1, 5-0 och 8-1. Läs vidare om hela cupen och härliga bilder här.

F05 var ytterligare ett lag som var på plats i Varberg. Där spelade man 5 matcher i det som kallas kämpande klasser. Nästa år blir första ”tävlande” året där det blir slutspel.

 

 

F04 åkte, efter att ha vunnit Pantamera serie 10 för flickor, till Varberg med stort självförtroende. Laget bestod av 15 spelare. F04 såg fram emot att få möta nya motståndare och för första gången spela om placeringar! Efter att ha blivit gruppetta helt obesegrade blev det till slut en tredjeplats! Läs den utförliga sammanfattningen om den härliga helgen!

I Örebro Cup representerades FBC Lerum av hela 6 lag – flickor 00, 01 och 03, samt pojkar 00 och 01.

P01 nådde semifinal i Örebro Cup! Trots visst spelövertag och fler chanser förlorade laget med uddamålet mot Bele-Barkaby i semifinalen i Örebro. P01 gör dock en spelmässigt mycket bra turnering där man är riktigt nöjd med de flesta matcherna.

F03 spelade i Örebro Cup och hamnade efter en väldigt jämn grupp på lördagen och mycket stolpe ut och några dyra misstag i B-slutspel på söndagen. Där vann F03 alla matcher med bravur. Tjejerna ville till A-slutspel och hade med sitt spel passat bättre där men de tappade inte kämparglöden utan bestämde sig för att göra bra slutspelsmatcher. F03 spelade mycket bra och hade ett fantastiskt passningsspel hela söndagen. Till slut vann laget hela B-slutspelet. Hur det nu än går i alla cuper så vet man en sak och det är att det är ett gott gäng med tjejer som bryr sig och tar hand om varandra. Nya tag till Göteborg cup den 29/4-1/5.