Oliwer klar för fortsättning i FBC Lerum!

408

Efter en säsong med mycket ansvar och speltid så blir det mycket glädjande en fortsatt satsning för målvakten Oliwer Cedergren som tecknat ett nytt avtal, 1+1 år med FBC Lerum.

”-Det är med glädje och stor framtidstro jag kan meddela att vi i dagarna kommit överens om ett fortsatt samarbete. Oliwer som under denna säsong vuxit ut till att bli en av truppens stora informella ledare har kombinerat ledarskapet med ett lysande målvaktsspel. Hans inställning att alltid förbereda sig till max genom träningsmängd, intensitet och tävlingsfokus gör honom till ett riktigt föredöme.” kommenterar herrtränare Mattias Flodén den positiva nyheten.

Totalt blev det för Oliwer 21 tävlingsmatcher säsongen 2016/2017 med följande statistik. 

Insläppta mål per match: 4,24 Vunna matcher: 15 av 21

Naturligtvis har vi velat få kommentarer från Oliwer om beskedet.

Härligt med nytt 2-årskontrakt och jag tror vi får gratulera varandra eller vad säger du?

Grattis Vidar, som kan fortsätta åka med mig till träningen.

Har du hämtat dig efter kvalfinalen?

Fysiskt, ja. Mentalt, nej. Klart man fortfarande funderar ibland på det bittra slutet i Jönköping. Jag slickar såren till vi drar igång med den nya säsongen, då finns inget annat än framåt.

Hur har det gått med den knäskada du fick i hemmamatchen mot Östra?

Det har gått förvånansvärt bra. Min rehab har svarat fint och har till och med kunnat ta ett par löpsteg.

Du är vår viktigaste informella ledare säger Mattis – vad har du för kommentar till det?

Tror egentligen det är en romantisering av att jag har många åsikter och förslag. Nu är jag också en av de äldre i gruppen och då får man ta ett visst ansvar, och det trivs jag bra med.

Hur har du resonerat ang fortsatt FBC-spel?

Har bara försökt känna efter vad som är bäst för mig just nu. Jag hade till och med övervägt om förra säsongen skulle bli min sista, men kände mig inte klar ännu.

Vad har du haft för alternativ – om du haft några?

Det har funnits 4 alternativt totalt sett, där ett av dem var att sluta.

Vad är de främsta anledningarna till att vi får fortsätta se dig i FBC?

Publiken är den främsta, de har visat sådant stöd för både mig och laget. Känner mig även hemma i Lerums organisation. Människorna som jobbar för FBC Lerum är otroligt proffsiga och engagerade, allt från funktionärer till ordförande.

Vad tror du om nästa säsong?

Svårt att säga. Och vill egentligen inte spekulera för mycket.

Hur sugen är du på försäsongen?

Skickar över en hint till Staffan Hjalmarsson här. Om det innebär att jag träffar honom så ser jag fram emot det som aldrig förr. Annars ska det bli kul att träffa alla igen. Det säger mycket om vårt lag när man redan saknar sådana man träffar 4 gånger i veckan, 10 månader om året.

Vad tror du om nästa söndag då det är KM i Rydsberg? Får kidsen se dig där och kanske slå några straffar på dej?

Jag ska försöka hinna detta. Annars så lovar jag att besöka flera av våra ungdomslag under nästa säsong, så kan de få peppra hela träningen!

Jag vet att ni har avslutning med herr- och damlag på lördag. Hur mycket ser du fram emot den festen?

Vi har ju det, och kan inte medverka där heller. Tråkigt eftersom jag fått ett sådant fint pris av Camp FBC. Får se om man kan vara med via länk eller något..