Nyförvärv till herrtruppen – Anton Sjölund Jurado!

640

Vi kan med glädje meddela att skicklige tvåvägscentern Anton Sjölund Jurado är klar för FBC Lerum. Anton har tecknat ett tvåårsavtal och ansluter från IBF Backadalen där han haft en väldigt stark säsong med mycket ansvar och fin poängskörd.

FBC:s rekryteringsarbete fokuserar främst på att hitta etablerade spelare på division 1 nivå som har motivation att vidareutvecklas. Centerpositionen har nyckelmärkts som ett av truppens förbättringsområden och efter att ha följt Anton noggrant de senaste säsongerna var det ett självklart val att ta kontakt. Anton stämmer väl överens med vår kravspecifikation – både som människa och innebandyspelare och blir ett fint tillskott till truppen.

Anton kommer alltså från Backadalen som slutade sist i div 1 Västra Götaland men lyckas alltså ändå producera 20 mål och 10 assist vilket FBC hoppas håller i sig eller blir ännu fler. 

Anton säger så här om övergången till FBC Lerum.

Anton – vem är du egentligen?
 
– Jag jobbar som gymnasielärare på en liten gymnasieskola i centrala Göteborg, där jag försöker lära ut spanska, biologi och idrott. Annars är jag väl en lugn, ostressad och trevlig kille som älskar idrott. Förutom jobb och idrott så försöker jag så ofta jag kan åka ner till Spanien och njuta av värmen och umgås med familjen som bor kvar där nere.
 
Hur har din innebandykarriär sett ut?
 
Jag kan tänka mig att den har varit lite annorlunda än många andras karriärer. Jag började min innebandykarriär i Spanien och spelade i Spaniens högsta division (finns bara en) med två olika lag under gymnasietiden för att sedan flytta till Göteborg efter studenten. Den sommaren började jag i ett lag som heter Högsbo AIK som då spelade i division 3. Efter några år så övertalade IBF Backadalen mig att gå till deras lag, och där har jag spelat i fem år med både spel i division 2 och 1. Åren i IBF Backadalen har varit väldigt bra då jag har avancerat från att i början vara en osmart back med lite speltid till att nu på slutet vara en smart center och lagkapten. Jag har med andra ord fått testa på alla möjliga olika positioner på spelplanen samt spelat med många duktiga spelare som bland annat spelar/spelat i Lerum, som Reiden, Rydberg, Axelsson och Mickelsson.
 
Vad anser du att dina styrkor är och vad vill du utveckla?
 
Mina styrkor är att jag är en löpstark spelare, som visar mycket hjärta på spelplanen och alltid tänker laget före jaget. Sedan är väl en styrka i sig att kunna spela på flera positioner utan att skämma ut sig allt för mycket. Sist men inte minst så är jag ganska snabb. Det jag vill utveckla är egentligen allting annat, men främst allt med och utan boll/teknik till taktik.
 
Vad kommer det sig att FBC Lerum blev nästa anhalt?
 
Det fanns flera alternativ att välja mellan, och att det tillslut blev FBC Lerum berodde främst på att det känns som en bra miljö att ta nästa steg i. Jag har hört och märkt att det verkar vara ett riktigt gött gäng med många bra spelare, med en stabil ledning bakom sig som sköter klubben på ett proffsigt sätt. Detta gör att man bara behöver fokusera på själva spelandet. Att bara få träna med bra spelare under bra ledare gör att man ständigt måste göra sitt yttersta för att utvecklas som spelare och det gillar jag.
 
Hur ser du på FBC?
 
Lite som jag har svarat på förra frågan att det verkar vara en seriös och proffsig klubb som vet vad de vill.
 
Vad förväntar du dig av kommande säsong?
 
Vet faktiskt inte, jag har inte hunnit tänka så mycket på det än. Jag ser främst fram emot att komma igång med alla och att hitta min plats i laget. Allt handlar om att hjälpa laget att nå sina mål.
 
Du kommer att ha lagets fräckaste namn och jag ser fram emot att ropa ditt namn från speakerbåset minst 30 ggr nästa säsong när du gör mål.
Är det en deal 😉 ?
 
– Haha, ja så kan det kanske vara. Kan inte lova något, men ska absolut göra mitt bästa!!
 
Vi önskar Anton ett stort lycka till i FBC Lerum!

SPELARFAKTA

Namn: Anton Sjölund Jurado

Ålder: 26

Position: Center

Klubbfattning: Left

Tröjnummer: 16

STATISTIK 2016/2017

Spelade matcher: 22

Gjorda poäng: 20 mål + 10 assist

Utvisningsminuter: 2