Damsektionen jobbar för framtiden

532

FBC Lerum har börjat bygga på framtidens organisation på damsidan och har i detta nu gjort klart med två starka kort som kommer att säkerställa en stark dam- och flickverksamhet i FBC Lerum.

Daniel Axell är klar som sportchef dam U (div 2, JAS och F02/03) och jämte honom ser vi Pontus Larsson som utvecklingsansvarig på röd nivå 12-16 år flickor. De här herrarna ska jämte bl a vår tränarkvartett jobba på olika nivåer i verksamheten med en tydlig arbetsbeskrivning och målsättning.

Daniel Axell ansvarar som sportchef dam U för att det finns tränarstaber och spelartrupper till U-lag senior och JAS-lag vilket innebär scouting, rekrytering och kontraktering av spelare och ledare. Uppdraget innebär också delaktighet i schemaläggning av lagens träningsscheman och ett antal andra uppgifter som kvalitetssäkrar verksamheten. Det innebär arbete med lärlingssystem, interaktion och samarbeten lag emellan för att överföra kunskaper och skapa starka band till varandra.

Daniel är så sugen på uppdraget…: ”När jag fick förfrågan så fanns det inga tveksamheter – självklart blev det ett JA! Man har ju följt många av tjejerna sen dom började spela JAS och förra säsongen så såg man tydligt deras innebandyutveckling, och tänk på vilka starka kullar som kommer efter 00/01 tjejerna. Den resan vill man ju hänga med på! Nu när man har blivit sportchef så kan man följa deras utvecklingsresa på närmare håll och jag vill vara där och hjälpa med olika verktyg för att tjejerna ska lyckas i framtiden.
Jag har varit med i FBC Lerum sen jag var 12 år – på den tiden i Gråbo IBF. Att vara med i en förening handlar ju inte bara om att man är med för sporten utan även för den viktiga kamratskapen. Alla känner alla och man kan få hjälp och tips från olika håll och tack vare det kan man växa både som spelare men även som person. Föreningslivet har varit en viktig del i mitt liv och FBC Lerum är för mig mitt hem. 
Jag brinner för tjejinnebandyn – det går före allt – och jag lägger ner otroligt mycket tid som kanske inte syns då det kan vara en liten sak i mångas ögon men för mig kan det vara pricken över i:et. Jag lägger gärna lika extra tid för att någon/några ska lyckas – att se en spelare lyckas det gör mig stolt. FBC Lerum har verktygen och nycklarna för att våra spelare ska lyckas.”

Pontus Larsson är ett mycket känt namn i FBC Lerum och göteborgsregionen. Pontus är alltså  nu utvecklingsansvarig på röd nivå 12-16 år flickor. Detta innebär att han ska säkerställa att FBC Lerums utvecklingsplan överensstämmer med SIU-modellen. I FBC Lerums utvecklingsplan ska Pontus inkludera och förtydliga dom fyra utvecklingsområdena på individnivå, så kallade T:n.

  • Teknik (innebandyspelaren)
  • Taktik (innebandyspelaren)
  • Träningsflit (atleten)
  • Trivsel (människan)

Uppdraget handlar också om att fokusera på kvaliteten på lagens träningar under säsongen och vara en stöttning med allt material och strukturkapital som Pontus besitter. Det kommer att vara mycket viktigt att tillsammans med omgivande tränare och sportchefer guida våra flickspelare in i juniorverksamheten och vidareutveckla dessa.

Pontus ser fram emot den nya rollen…”Det ska bli mycket roligt att jobba med klubbens engagerade ledare och talangfulla spelare. Min tanke är att försöka ge injektioner och sportsliga råd till träningsgrupperna och vidareutveckla innebandykunskapen i våra ungdomslag.”

Spelartrupper och nyförvärv då? Jo, det pågår ett kontinuerligt arbete att sätta de trupper som krävs för alla FBC:s damsektionslag där majoriteten redan är kontrakterade över den kommande säsongen. FBC Lerums damverksamhet har en mycket ljus framtid framför sig med ungdomslag i kö som är rätt skolade ända från bagheeraåldern fram till nu med massor av sportsliga framgångar i serie- och cupspel.

Häng med här på hemsidan så kommer det fler dam- och tjejnyheter allteftersom!