FBC-framgångar i helgens cupspel

241

Lindås Invitation är en inbjudningscup för tjej- och killag födda 2001-2004. FBC Lerum deltog med 4 st lag – P01, P02, F02 och F03. När cupen var slut kunde den summeras med en seger för P02, två silverplatser för F02 och F03 samt en semifinalförlust för P01. I Björnslaget spelade FBC Aspen jämnt i sin herrgrupp.

P02 startade lite trevande i gruppspelet där lagen de mötte ställde sig med väldigt lågt försvar som man fick lite problem med men kände ändå att FBC var det bättre laget i samtliga matcher som de spelade. Finalen hade FBC kommandot redan från start med riktigt bra bollrull och högt tempo – en säker 3-0 ledning i paus. Andra perioden blev lite ryckig med mycket utvisningar men FBC-killarna hade kontroll hela matchen och går helt rättvist därifrån med bucklan. Med tanke på att detta är en helt ny grupp sammanslagen av två träningsgrupper och ny ledarkonstellation och ett nytt spelsätt sen några veckor tillbaka lovar det väldigt gott inför framtiden. P02 fick i och med segern även presentkort på 5000 kr från Salming!

F02 förlorade sin final mot Pixbo Wallenstam med 2-0. Ledarna i F02 skrev efter finalen: ”Vi nådde bara final men föll på målsnöret – samma resultat som i gruppspelet mot Pixbo. Ett effektivt och disciplinerat Pixbo tog vara på sina chanser medans vi mera hade stolpe ut på  det mesta vi företog oss. Lite blandade känslor över silverplatsen men ändå en bra genomkörare för laget med mycket speltid och tidvis skönspel!”

 

 

 

 

F03 hade också Pixbo Wallenstam i sin final som slutade 4-2 efter att FBC-laget desperat försökt kvittera i slutet genom att ta ut målvakten men då blev det mål i öppen bur istället. Det var tredje gången under 2017 som man hade Pixbo i en final där rävarna gått segrande ur segern. Men för varje match kommer FBC närmare!

 

 

 

 

P01 spelade efter gruppspelet semifinal mot Lindås där det tyvärr blev förlust.

Resultat från hela Lindås Invitation får du genom att klicka här.

Även FBC Aspen var i farten i helgen i Björnslaget där man spelade i herrklassen och efter tre mycket jämna matcher blev det ändå en fjärdeplats i gruppen – oavgjort mot Frölunda, uddamålsförluster mot Öckerö/Zenith och Sandared.