Delad pott i derbyt

514

Det syntes att det var ett möte mellan två lag som kände varandra tämligen väl. Avvaktande i långa stunder och kanske inte en match i publikens smak blev det och delad pott till slut, 2-2.

Första perioden var det två lag som körde ett uppställt spel där direktiven helt klart verkade vara att inte ta några risker. FBC satsade på enbart två femmor redan från matchstart och nyförvärvet Niklas Apelqvist gjorde debut på backposition bredvid Erik Pajnert. Det snåla spelet innebar också 0-0 och snåla 3-3 i skottstatistiken. Precis i slutet drar Partille på sig en tvåa och därmed hade FBC en gyllene chans direkt efter pausvilan.

Det tog inte heller mer än 21 sekunder innan Fredrik Bäckman klev in i slottet och placerade 1-0-målet i målvaktens bortre hörn. Lerum fortsatte att trampa på och det var ett klart bättre tempo från de rödkläddas sida. I tredje minuten kämpar Mattias Lundberg till sig bollen ute vid kanten och direkt på Lundbergs pass så snärtar Anton Rieden in 2-0.

FBC skapar nu ett riktigt bra tryck i Partilles zon har helt klart bud på fler mål. När sedan Partille får ytterligare en tvåa, efter en oförsiktig hög klubba som träffade Pontus Persson, så hade FBC en bra möjlighet att om inte punktera så i alla fall skapa sig ett tryggt avstånd till Partille. Men efter en av matchens individuella prestationer solokörde Partilles Johan Främberg genom ett för passivt FBC och hittade en lucka bredvid Wedlin i mål och plötsligt var det match igen. Tiden var då 10.08. Partille fick sen sitt första numerära överläge när Pajnert får två minuter för liggande spel, tid 13.33. 20 sekunder tar det för Partille att kvittera till 2-2. FBC har fortfarande merparten av bollinnehavet och Partille är mycket noggranna att inte göra misstag i sina uppspel.

15.05 är det powerplay för FBC igen för tredje gången men det var alldeles för uddlöst och det är oavgjort inför tredje perioden.

Tredje perioden kännetecknas av ett FBC Lerum som hela tiden försöker ta sig till farliga lägen men Partille är täta. Så snart Partille får bollkontroll så sjunker tempot markant igen och de spelar sig runt i egen zon mot FBCs 2-2-1-spelande system.  Visst finns det chanser och de flesta är FBCs men Partille är giftiga när de stundtals etablerar spel i FBCs försvarszon. De får också tredje periodens enda numerära överläge och skapar ett riktigt bra tryck vilket FBC Lerum lyckas avvärja. Tiden rinner ut och det blir sudden death. Här är den giftigaste chansen FBCs då man får ett kontringsläge och Pontus Persson har chans att punktera matchen men hans backhand slickar stolpen på fel sida.

Det var inte en av de roligaste matcherna som spelats i Rydsberg men det var också två lag som spelat mycket jämna matcher de senaste åren och man vet hur man kan straffas om man gör det minsta misstag.

Nu blir det ytterligare en tuff drabbning nästa söndag då det är seriefavoriten Lidköping som är värd för toppmötet.

Matchstatistik