Tung premiärförlust

320

FBC Lerum reste till Askim för premiärmatch mot Lindås IBK. Det är ett nytt FBC i år med många egna unga spelare i laget som har spelat väldigt bra under försäsongen. Lindås i sin tur är en av favoriterna att vinna serien och det såg på förhand ut att bli en tuff uppgift för Lerum.

Lindås hade i inledningen svårt att hitta igenom Lerumsförsvarets kompakta försvar och tvingades till mycket skott utifrån som täcktes undan från Lerum. Lerum stod upp med ett antal omställningar och skapade de första farliga chanserna i inledningen. Skulle Lerum kunna hota Lindås skulle de krävas  stenhårt jobb och att bollen dessutom studsade de rödas väg. Då  kom Lindås 1-0 mål efter 8.33 som en rejäl kalldusch när ett skott utifrån styrdes in på en fot och ställde Emelie Andersson i Lerumsmålet. Lerum repade mod och vaskade fram ytterligare ett antal chanser, men istället för kvittering klev Lindås igenom  enkelt och placerade in 2-0 lågt intill stolpen, ett resultat som stod sig till pausvila.

Lindås fick en smakstart på andraperioden när de utökade till 3-0 redan efter en minut, efter att Lerum blivit för passiva på retur framför eget mål. Lerum fick strax efter ett powerplay, men Lindås snappade upp bollen och i omställningen så hakades Lindåsspelaren upp och det blev straff för hemmalaget. Här gjordes inget misstag utan Lindås ökade på till 4-0. Lerum hade sedan en stark period där man försvarade sig riktigt bra och kom upp under mer kontrollerade former där det skapades ett antal farliga avslut. Då kom nästa kalldusch när Lerum för första gången inte hängde med Lindås när de via två snabba pass och ett direktavslut utökade till 5-0. Lerum gav sig dock inte och omgående reducerade gästerna till 5-1 genom Anna Bergendahl som snappade upp en retur efter att Lisa Mazetti skjutit i stolpen. Positivt inför sistaperioden för Lerum.

Det händer inte allt för mycket under första halvan av sista perioden innan Lerum hamnade fel efter en kontring och Lindås gjorde 6-1. Det blev luften ur och trots att Lerumsspelarna krigade på så fick Lindås med sig dubbla utvisningar och i powerplay kunde hemmalaget segla iväg till 8-1 innan matchen var över.

Tjena Sture! Surt med förlust givetvis, hur är känslan efter premiärmatchen?
– En otroligt besvikelse givetvis att vi förlorar premiären. Vi möter ett bra lag, men vi ville mer och ska kunna prestera bättre än vi gör.

Vad saknades i ert spel?
– Det kan låta konstigt efter 1-8, men vi är i det stora nöjda med vårt försvarsspel. Ett antal små detaljer som ska korrigeras, men framförallt är det med boll vi brister idag där vi inte behärskar Lindås presspel.

Förutom försvaret, vad är ni nöjda med?
– Jag brukar inte vilja lyfta fram enstaka personer, men samtliga av våra ”junisar” gör riktigt bra insatser idag med Cajsa Reutberg och Sofia Nolberg i spetsen. Sofia i sitt positionsspel och försvarsarbete och Cajsa med sin brytningssäkerhet och sitt skott som hotade ett antal gånger. Riktigt kul att de kliver in och tar för sig!

Hemmapremiär mot Göteborg på fredag, vad behöver ni göra för att säkra första tre poängen?
– Spela med större pondus och självförtroende med boll. Vara lite mer aktiva i vårt försvarsspel, stressa våra motståndare till misstag och tro på det vi gör tillsammans som lag!