Div 2-damerna har klarat av premiären

198

Division 2-damerna premiärspelade under söndagen i Rydsberg. Olyckligtvis blev det gästerna Kungälv som avgick med segern. Matchen slutade 5-1 till gästerna.

Efter en stillastående inledning av den första perioden med många felpassningar och felbeslut från hemmalaget, så kom FBC i gång med sitt spel från minut åtta. Ett spel som höll i sig fram till den första halvan av tredje perioden och som skapade många fina skottlägen och möjligheter under matchen. Frida Roos hade ett skott som kanske till och med tog i insidan av nätet uppe vid krysset, Ida Johansson och Frida Zätterman hade bollar som rullade längs mållinjen och Josefine Wollberg fick iväg några rejäla kanoner mot motståndarmålet. Det kändes hela vägen som att ”nu lossnar det snart” men bolluslingen ville helt enkelt inte gå in i mål.

Under matchens första, lite virriga minuter, kunde Kungälv göra 1-0 efter 3:14 genom ett skott från Sara Nilsson. I den andra perioden, efter 17:34, kunde, trots alla dessa FBC-möjligheter, sedan Emelie Bergvall spä på Kungälvs ledning till 2-0 med ett riktigt långskott. Den tredje perioden startade fint och efter 02:41 kom äntligen utdelningen då Frida Zätterman stressade fram ett misstag hos en Kungälvförsvarare och läckert drog in 2-1 reduceringen vid bortre stolpen. ”Nu ska det väl ändå lossna?” var känslan som spred sig i gruppen, men istället, som så många gånger förr i historien, så blev det motståndarna som gjorde mål, denna gång via Erica Karlssons klubba, efter 05:54. Strax därefter, matchuret stod på 07:57, gjorde Malin Pegrén 4-1 till Kungälv. Uppförsbacken blev större och trots god inställning och kämpaglöd blev det inte några fler FBC-mål. Kungälv, som styrde matchens sista femton minuter, avslutade med att göra 5-1 efter 18:23 genom Rebecka Eliasson.

Det är inte utan att man som tränare känner för tjejerna, som gjort ”allt rätt” på träning, men nu inte fick utdelning när det väl kom till match. Det känns också som en underlig match på det vis att alla tjejer kan bättre, men samtidigt så för tjejerna matchen i två perioder… Det var målen som uteblev.

Inställningen, kämpaglöden och det låga försvarsspelet förtjänar beröm samtidigt som bollmottagning, passningsspelet och det höga försvarsspelet lämnade en del övrigt att önska.

En sak är säker – vi kommer igen – redan till helgen är det match mot svåra Zenith, på lördag kl 16:00 i Björlanda idrottshall. Kom och stötta dina innebandyfavoriter då!

FBC startade matchen så här:

Målvakt: Maria Lingheimer

Backpar: Josefine Wollberg – Frida Roos och Ellis Björnum – Frida Håkansson

Centrar: Josefine Johansson och Annie Börjesson

Forwardspar: Ida Johansson – Josefine Aspgren, Tea Kralj – Frida Zätterman och Tova Wilhelmsson – Matilda Rosenlöf

Skribent: Lelle Isaksson