Alingsås tog bonuspoängen

355

Publiken fick se en otroligt spännande och underhållande div 1-match på söndagskvällen mellan Alingsås och vårt herrlag med Wedlin som grym utpost längst bak. Sekunderna var inte på Lerums sida och man besegrades i sudden death med 18 sekunder kvar.

Det är jämnt fördelat med målchanser i första perioden där det kändes som att FBC tog över lite fram tills man drar på sig en U2 där Alingsås tar ledningen i powerplay i 14e minuten snyggt invinklat av Stenbäcken.

Kvitteringen kommer efter 17.14 när Mattias Lundberg styr in ett instick från Anton Rieden. Minuten därefter får FBC till en riktigt vass kontring och upprullning som räddas av målvakten.

Perioden slutar 1-1 vilket är rättvist sett till matchbilden.

Redan efter 46 sekunder i andra tar Alingsås ledningen igen i ett 1-mot-1-läge där en backhandknack går upp i krysset.

2.47 hittar Emil Gillmor en helt ren Erik Ström som får ett slag på klubban som renderar straff. Kylig som få går Vidar Tirén lugnt fram och flippar in bollen till 2-2, se straffen här…

0636B87B-7B46-4069-9255-0B7991BA91BA

FBC har direkt därefter en bra period med flera riktigt heta chanser. Alingsås bjuds sedan 10.09 på en gratischans och ensam med Wedlin gör de 3-2.

Lerum är ute och snurrar i 13e minuten och Alingsås utnyttjar vaket detta för att göra 4-2.

Lerum får lite enkelt en straff till efter 15.16 när Bobban hakas precis i skottögonblicket framför mål. Vidar igen och lite kallt sätter han sin andra straff och vi har 4-3.

Coacherna stuvar här om lite i femmorna och det ger faktiskt resultat direkt. Erik Pajnert drar upp den snyggt i måltaket till oavgjort igen, tid 16.44.

Lerum var en brygga en stund men lyckades snabbt komma ikapp vilket var viktigt inför tredje. Alingsås har gjort sina mål på två 1-mot-1-lägen, ett PP och en bjudning – så länge det är uppställt spel är FBC bättre men samtidigt är Alingsås finurliga i sitt passningsspel och farliga när tillfälle ges.

Ett sånt tillfälle kommer direkt i början av tredje men Wedlin gör en magisk räddning. Helt plötsligt verkar FBC ängsliga och det kan man inte vara mot Alingsås. Wedlin får inte bara en utan flera kvalificerade parader. Lerum reder ut det och får t o m ett par stolpträffar. Alingsås bjuds på sitt andra powerplay där den första farliga chansen signeras Victor Johansson som dock inte hittar nån lucka. Lerum klarar utvisningen och får sedan sitt första powerplay 13.49 in i sista. Utvisningen blir mållös men det saknas sannerligen inte chanser i denna nagelbitare.

Så kommer ett plötsligt backskott från Robin Strömberg som hittar in under Alingsåsmålvakt och FBC är i ledningen för första gången, tid 18.56 och Alingsås tar timeout.

Det ser ut att gå hela vägen men för första gången denna match dyker det upp ett hål i väggen Wedlin med 10 sek kvar som rubriceras som självmål och vi har 5-5 och sudden death.

I ett sudden death med chanser åt båda håll drar Alingsås längsta strået och med bara 18 sekunder kvar gör de 6-5 och får extrapoängen. Sekunderna är sannerligen inte med Lerum.

Kvällens kung och matchens lirare är Viktor Wedlin som gör en fantastisk match.