Johanna – en vinnarskalle i damlaget

239
Foto: Martin Wallén

Johanna Bistedt är en av alla nya, unga och lovande spelare som spelar i vårt div 1-damlag och på söndag har de bortamatch mot STC Kungälv kl 19.15. Johanna har med sin engagerade spelstil överraskat positivt i serien hittills.

Du har gjort en rivstart i din första div1-säsong och tippas ofta bli matchavgörare. Hur vill du summera säsongen so far?

Efter att ha tagit ett uppehåll med innebandyn så tycker jag att jag har kommit in bra i både laget och vårt spel. Självklart är det tråkigt att vi har haft sån otur de senaste matchen men på söndag är jag säker på att det kommer lossna.

Du har gjort 5 poäng hittills (3 mål+ 2 assist) – hur nöjd är du med det?

Nja sådär, målen har inte riktigt lossnat för min del än och jag känner att jag har mycket mer att ge.

Berätta i korthet om vem Johanna Bistedt är, din innebandykarriär och vad du i övrigt gillar att göra.

Jag är 18 år och går sista året på gymnasiet. Förutom innebandy så spelar jag även fotboll, men annars umgås jag mycket med kompisar och familj på fritiden.
Jag började spela innebandy när jag var 8 år men tog ett uppehåll förra året, men saknade innebandyn så valde att komma tillbaka denna säsongen.

Du spelar på topp nu – är det en roll du känner dig bekväm med och vill fortsätta utvecklas som?

Ja, jag tycker den positionen passar mig bra. Det är en roll jag hela tiden blir bättre och bekvämare i och som jag vill fortsätta att utvecklas som.

Vad tycker du är dina främsta styrkor och vad vill du utveckla?

Mina styrkor är nog min snabbhet och min spelförståelse. Jag är också en riktig vinnarskalle som alltid kämpar in i det sista. Men något som jag hade behövt öva upp är nog mina skott och bollkontrollen.

Du har en mycket idrottsintresserad och aktiv familj – hur har det påverkat dig och ditt liv?

Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och den har tagit upp mycket tid, men familjen har alltid stöttat mig i både fotbollen och innebandyn.

Nu är det Kungälv borta på söndag kväll – hur resonerar du inför den matchen och hur ni ska lyckas ta poäng?

Vi har haft en bra träningsvecka och alla är taggade till tusen. Om vi bara fortsätter spela vårt spel och tror på oss själva så kommer vi garanterat ta hem tre poäng.