Anton är tillbaka – som matchavgörare

236
Foto: Thorbjörn Grindhage

Anton Olofsson fick avgöra med sitt 6-5-mål i sudden death mot Pixbo förra helgen. Nu väntar tabelljumbon Partille IBS på söndag kl 16 och vi ställde Anton mot väggen inför den matchen.

Du har tyvärr fått stå över några matcher men var nu tillbaka mot Pixbo. Vad har hindrat dig att spela?

Jag har haft problem med ryggen vilket gjort att jag avstått ett par matcher och sen missat någon match till eftersom vi var tvungna att lösa lite småsaker innan jag kunde gå på fullt ut igen, men nu känns de riktigt kul och skönt att vara tillbaka!

Du fick förtroendet att spela i slutskedet av Pixbomatchen i den nykomponerade anfallstrion Fors, Persson, Olofsson. Hade ni hunnit spela något ihop alls innan matchen?
Vi tre har nog aldrig spelat ihop innan, har spelat med Fors i skolan tidigare och Pontan och jag känner varandra lika bra som våra egna bakfickor så det är inga konstigheter där, framförallt så får man inte glömma Bobban och Pajen heller! Tycker Bobban var riktigt bra senast.
Hur ser du på Pixbomatchen? Det var på vippen att ni inte ens fick med någon poäng?
Håller väl inte med om att det var på vippen, snarare nära att vi tog alla 3 poängen, första 2 perioderna är ju helt enkelt på tok för dåliga, tredje perioden är det ju bara vi på plan förutom när vi får spela boxplay och någon enstaka spelvändning, annars dominerar vi ju den, vilket vi bör göra i 3 perioder istället för enbart i sista.
Vad tycker du om din egna insats i matchen och under säsongen hittills?
Nej men jag har inte spelat på den nivån jag borde kunna göra, sen såklart kan man hitta anledningar till det men så är det med allt, kort och gott hoppas jag kunna bidra med mer än vad jag gjort hittills.
Du är liksom Pontus Persson en av FBC Lerums coacher för våra kommande, yngre spelare. Hur funkar det och hur ser du på den rollen?
Har ju vart tränare sen jag var 17 (ungefär) så de är väl en naturlig del för mig, i år är jag ju med i P01 med Johan och Tomas. Har ju alltid tränat JAS innan i både Lockerud och Lerum så det är första gången jag har så pass unga killar vilket både är roligt och utmanande på ett bra sätt.
Vi har fått se ett imponerande lagbygge denna säsongen men känner att det finns ytterligare en växel att lägga in. Hur ser du på fortsättningen av säsongen?
Tror det finns en hel växellåda till att lägga i, det mesta handlar om att får ihop det, vi har många bra spelare vilket kanske gör det svårare att hitta rätt, svårt det där men känns som vi är på rätt väg nu. Vi vet att inget lag vill möta oss i ett kval oavsett om vi gått blankt genom serien eller tagit kvalplatsen i sista omgången och som sagt, känns som vi kuggat i nu så det ska bli en spännande vår!
Nu har ni ett otroligt favoritskap mot Partille IBS på söndag där ni kan förbättra målskillnaden. Eller hur ska vi se på det?
Innebandy handlar ju om att göra bra grejer på planen, det lönar sig i längden, mot Partille ibs borde vi ha bra möjlighet att göra många bra saker men dem är precis som Pixbo ett ungt och lovande lag så det handlar om att ta tre poäng och försöka göra en bra insats att sedan kunna bygga vidare på.
Du fick avgöra matchen förra helgen. Det var några matcher sen – hur kändes det?
Jo men det var väl skönt, alltid kul att avgöra men samtidigt var väl prestationen över 60 minuter för dålig så lite kluvet tyvärr.