FBCs tjejer vinner så rättvist mot Burås

310

FBC Lerums tjejer gjorde säsongens absolut bästa insats när man tog alla tre poängen mot topplaget Burås. Att man dessutom vände ett 0-2-underläge inför tredje perioden till seger med 4-3 (0-1, 0-1, 4-1) när slutsignalen tyder på otrolig moral och kämpaglöd.

Förutsättningarna inför matchen var att Burås behövde vinna för att återta sin andraplats i tabellen och Lerum skulle kunna avancera ett pinnhål också vid seger. Lerum började piggt och stötte högt på Buråsförsvaret. Det var dock Burås som gjorde första målet efter 3.45 när man inte fick bort bollen utan en Buråsspelare fick fram klubban och petade in 0-1.

Det är jämnt på plan mellan två lag som skiljer sig rätt mycket. Det är både ålders- och viktskillnad och när väl Burås trycker på i Lerums försvarszon så blir det utmanande. Men samtidigt är det lite kvickare ben hos de rödklädda som man utnyttjar. Sofia Brydolf har ett dragskott i bortre stolpen i 12:e minuten.

Efter 16.36 får FBCs Anna Olsén två minuters utvisning för slag. Burås har ett skott som slickar stolpen efter halva utvisningen men hemmalaget gör ett bra boxplay.

FBC Lerum börjar andra perioden i ett rasande tempo och det är faktiskt bara ett lag på plan under periodens första åtta minuter. Det är bra passningsspel, bra rörelse och initiativrikt chansskapande. Men så får Burås ett lika slumpartat mål som sitt första – speglar inte händelserna överhuvudtaget och tämligen orättvist. Men Lerum låter sig inte nedslås av detta utan fortsätter den inslagna vägen och Burås slår ifrån sig. Första gången Burås etablerar spel i Lerums zon i andra perioden dröjer ända till 14:e minuten. Det blir lite mer balans i spelet i slutskedet av perioden men Lerum vinner skotten med 10-3 vilket skildrar händelserna på plan.

FBC Lerum fortsätter sin energikrävande taktik och vill verkligen vända den här matchen. Laget får lön för mödan i femte minuten när en frislagsvariant lyckas och sist på bollen är Frida Saarinen-Ek, assist Sofia Nolberg. Lerum kämpar och kämpar och biter sig fast och kvitterar rättvist efter 11.18 när Emelie Larsson kämpar åt sig bollen och spelar mycket fint fram Sofia Andréasson som mitt i slottet trycker in 2-2. Lerum har här momentum och bara två minuter därefter, 13.31, hittar Anna Olséns fladdrande skott från halva plan in bakom en skymd buråsmålvakt och Lerum har tagit ledningen, 3-2.

FBC Lerum får sen utöka också när Lisa Mazetti får slå in en retur till 4-2, tiden är då 15.12. Burås är skakat och tar timeout. Lerum försöker lugna ner spelet mot ett Burås som satsar allt framåt. Man får också utdelning och reducerar till 4-3 med 33 sekunder kvar av tredje. Det blir naturligtvis ett tryck i slutet men tjejerna håller Burås ifrån sig och vinner mycket rättvist en riktig kämpaseger där man presterar säsongens klart bästa spel och dessutom över alla tre perioder.