Nu är det derby igen – vårt damlag vill ha revansch!

181
Sofie Ryynänen på väg att avlossa skott. Foto: Martin Wallén

FBC Lerums damer har en uppåtgående trend trots förlust senast. Spelet sitter bättre och laget är jämnare över hela matcherna och nu så är det då dags för det andra derbyt denna säsongen. Till skillnad mot tidigare säsonger är det Floda som får bära det tunga favoritskapet – en något annorlunda situation som Sofie Ryynänen vill ändra på. Söndag kl 13 gäller det att vara på plats i Rydsberg när det är dubbelarrangemang och derbyt är först ut.

Två bra matcher mot topplag sen i söndags och tre poäng. Hur känns det?

Det känns alltid bra att ta poäng, även om det känts bättre med full pott.

Mot Burås gjorde alla en bra match hela matchen. Hur mycket stärkte den matchen självförtroendet?

Ganska mycket! Att vinna matchen mot Burås tror jag var väldigt betydelsefullt för laget. I och med att det varit en tuff höst kantat av stolpe ut så var det skönt att spela en match där allt stämde. Det har känts lite hopplöst stundtals och att då kunna bevisa för oss själv att vi kan vinna mot topplagen gav ny energi och optimism inför kommande matcher.

Det höll nästan på att hålla mot Ale men vad hände i slutet?

Ale hade egentligen övertaget större delen av matchen. Det var mer tur att vi lyckades hålla ställningen så pass länge som vi gjorde. Med det sagt så gjorde vi ändå en bra match med tanke på förutsättningarna. Det var lite bortfall i truppen samtidigt som den tuffa matchen mot Burås, två dagar tidigare, inte var helt ur benen. Ale var helt enkelt lite kvickare och lyckades få med sig bollen fler gånger än vad vi gjorde.

Du är en av de spelare som tar många egna initiativ och hotar med dina bågningar. Har du blivit mer modig under säsongen?

Personligen så känns det som jag tagit ett steg tillbaka på banan. Jag jobbar lite mer i det tysta och passar oftare än skjuter själv. Om man jämför med förra säsongen så hade jag ett annat flyt då. Denna säsong att jag fått slita på en helt annan nivå för att bollen ska gå min väg. Det är i och för sig utvecklande det med, men det hade inte varit fel med lite flyt nu också, för omväxlingens skull 😉Vad känner du själv att du kan/vill utveckla mer?

Min ambition är att vässa till alla färdigheter. Teknik, skott spelförståelse, allt behövs för att bli en bra innebandyspelare. Som jag sa ovan så jobbar jag på att få bollen att gå min väg lite oftare och ett sätt att nå dit är att få upp självförtroendet för mig själv på planen, så jag vågar ta lite obekväma beslut. Våga slå den där passningen, ta det skottet och verkligen tro på att jag kommer vinnande ut ur närkampen.

Så till derbyt…Floda har ett stort favoritskap, nåt annat kan man inte säga…eller?

Att Floda är favoriterna finns det inget säga om. Och som med alla andra lag i underläge är vår uppgift att knyta näven och motbevisa dem!

Gör det nån skillnad för er att spela hemma eller borta i ett derby?

I och med att vi spelade i Rydsberg även när Floda var hemmalag så ser inte jag att något lag har någon fördel på på söndag. I alla fall inte vad gäller planen. Dock hoppas jag att vi har lite fler supportrar på vår sida.

Vad innebär ett derby för dig?

Ett derby är som vilken match som helst. Vi spelar mot motståndare och målet är att vinna. För mig är det ingen idé att lägga något extra värde eller press i det. Det bidrar enbart till större risk att det låser sig.

Vad tror du om matchbilden och slutresultat?

Jag tror det blir en match med mycket fart och fläkt där två lag som gör sitt yttersta för att vinna. Resultatet kan sluta hur som helst.