Westman är på gång!

240

Richard Westman är frisk och på gång inför slutspurten av säsongen. Nu ser han fram emot den tuffa Mölndalsmatchen imorgon när det är dubbelarrangemang i Rydsberg. Klockan 13 är det  damderby och sen är det herrmatch mot Mölndal kl 16!

Hur är det i kroppen, West? Börjar du känna dig 100% nu?

Kroppen fungerar allt bättre och bättre och jag har nu genomfört 3 hela innebandyveckor för första gången sedan start. Känns positivt i det här skedet av säsongen!

Du har tyvärr fått spendera för mycket tid bredvid plan – hur har det känts?

Det har givetvis inte känts så roligt, men jag accepterade tidigt i höstas att det är så här det kommer att se ut och vi lade upp en plan (staben och jag) för hur och eventuellt när jag kunde börja gå på plan igen.

Vad har du för kommentar om det oavgjorda derbyresultatet?

Äh, det var väl inte så mycket att orda om. Exakt samma matchbild som i höstas förutom att vi stängde igen defensivt denna gången. Ingen publikmatch men när man slåss om poängen runt strecket så vill man inte bjuda på något!

Nu är det sista tuffa matchen i januari – Mölndal. De har vittring på kvalplats, vad tror du om det motståndet?

Mölndal är tuffa, de kommer också att försöka stänga ner våran offensiv och en sån matchbild har vi pratat extra om i veckan och förhoppningen är att vi vågar spela ut igen.

Det har blivit 7 av 9 poäng hittills mot topplagen i januari. Nöjda med det?

Ja, jag tror att jag talar för alla när jag säger att vi är nöjda med de poängen, vi har satt upp oss i ett rejält bra läge inför februari. Vinst imorgon och man får nästan kalla det jackpot.

Om du får sia lite om närmaste 1,5 månaden – hur ser det ut i spåkulan då?

Haha, ja du. Jag hoppas verkligen att vi vinner serien. Men kan inte sia om någonting

Ni kan nu ställa tre jämna femmor på plan – bra med konkurrens eller trist med lite speltid?

Jag älskar vår trupp i år. Grym spets men än bättre bredd, bästa tvåmålsspelet på träningarna på väldigt länge. Lagom press på hela högen istället för stor press på ett antal få att leverera. Stort cred till sportgruppen som lyckats håva in alla dessa guldpöjka!

Vad blir det då på söndag? Matchvinnare?

Vi vinner i sudden, jag avgör. Väl mött all publik i Ryddan!