Bruten trend för damlaget

136
Foto: Martin Wallén, Emelie Andersson storspelade och var Lerums bästa spelare.

Den positiva trend vi sett FBC:s damlag vara i den senaste tiden bröts tyvärr i dagens match mot Marstrand. Det blev alldeles för stora förlustsiffror som egentligen inte motsvarade matchbilden särskilt mycket. Till sist blev det 2-8 efter periodsiffrorna 2-1, 0-4, 0-3.

FBC Lerum startade dagens match något decimerat pga bortresta spelare mot Marstrand som vid matchstart låg 5 poäng före i tabellen. Seger idag skulle innebära att man bara skulle vara 2 poäng efter.

FBC Lerum börjar bra och fortsätter den positiva trenden under den första perioden. Extra pigga är kedjan med Emelie Larsson, Sofia Brydolf och Sofia Andréasson. Det är också Sofia Brydolf som ger FBC ledningen i 11:e minuten på ett patenterat samspel med Emelie Larsson. Sofia, som har riktigt flyt för tillfället, kunde mitt i slottet dra in 1-0. Tyvärr har FBC en liten tendens att slarva i uppspelen som ger Marstrand onödiga spelvändningar och på ett av dessa gör de 1-1 efter 14.34. FBC fyller dock på till 2-1 innan perioden är slut, 18.14, på en kopia av första målet. Sofia slår in 2-1 på pass från Emelie.

I andra perioden har FBC Lerum rättat till uppspelen men å andra sidan blir man väldigt försiktiga i stället och rullar boll på egen planhalva lite väl mycket. Marstrand bjuds sen in och det blir ett riktigt ras under sista 5 minuterna av andra perioden. 13.59 styrs ett frislag från hörnet in. 15.45 styrs ett långskott in bakom en annars suverän Emelie Andersson i FBC-målet, 2-3, och Marstrand har tagit ledningen. FBC blir osäkra och Marstrand utnyttjar det 17.03 då de får ostört båga in och dra in 2-4 i krysset. Innan perioden är slut petar Marstrand in 2-5 bland alla ben framför Lerums mål. Den här typen av dalar som vårt damlag haft allt färre sen årsskiftet dök tyvärr upp trots att det ändå är rätt jämnt spel på plan.

Rejäl uppförsbacke alltså inför tredje perioden och ytterligare tuffare blir det när duktiga Emelie Larsson får ett skott i ögat i början av perioden och får gå av plan. Marstrand gör 2-6 efter 3.03 – oattackerat framför mål slås en retur in bakom en förtvivlad Emelie Andersson. 4.18 fortsätter det med 2-7 och FBC tar timeout. 7.30 in i sista perioden får en Marstrandsspelare stå ensam vid bortre och bara raka in 2-8 på en snygg pass från andra vänsterkanten.

Det blir inga mer mål i matchen och den här insatsen tror vi att FBC ska glömma så snart som möjligt och hoppa in på det spår man haft tidigare och som lerumspubliken vet att man kan prestera.

I FBC Lerum blev Elsa Dahl dagens matchens lirare.