Snopen uddamålsförlust hemma igen

372

Inget är säkert längre i division 1 Västra Götaland för vårt herrlag. Ännu en uddamålsförlust gör att situationen är tillspetsad. En till synes stabil 4-1-ledning inför tredje perioden vändes till bortaseger 4-5 mot Sisjön.

FBC Lerum tar ledning tidigt i matchen med ett mycket snyggt mål där bollen gick som på snöre fram till Pontus Persson på den bortre stolpen där han bara behöver raka in bollen i öppet mål till 1-0 på pass från Fredrik Bäckman, tid 2.18. Det verkar vara ett mycket taggat Lerum som trycker gasen i botten direkt från start och i stort sett i nästa anfall är det redan dags för nästa FBC-mål. Pontus Persson är inblandad även här men nu som assisterande till Anton Rieden som fri vid andra stolpen kan göra 2-0, tid 3.51.

Vi är inne i första periodens elfte minut innan Sisjön har sitt första skott på Oliwer Cedergren i FBC-målet. Sisjön utjämnar dock händelseförloppet på golvet sakta men säkert och får alltmer självförtroende. Sisjön får i slutet av perioden möjlighet att komma in på allvar i matchen när #88 Victor Johansson får 2 minuter för låsning av klubba när tiden är 17.13. FBC Lerum reder ut boxplayet bra även om Oliwer fick göra ett par räddningar. Vi fick se en första period i publikens smak med fart och fläkt från start och ett effektivt FBC. Skottstatistiken i första blir 8-7.

Det blir mer ställningskrig i andra perioden där Sisjön repat mod och skapar ett antal fina chanser som antingen Oliwer räddar eller så missar man målet. Men även Lerum har ett antal fina chanser och vi ser bl a Bäckman briljera med sin klubbteknik men det sista skottet träffar målvakten. Lerum har i detta skedet av matchen tappat lite mer av det raka, vägvinnande spelet man startade matchen med och spelar för mycket runt Sisjöns försvar.

Coach Mattis stuvar om lite i laget när spelet gått i stå och det betalar sig 12.08 in i perioden när Anton Olofsson virkar fram en pass till Joey Hassdal som mitt i slottet drar in 3-0. Hemmalaget får lite extra energi av förändringarna och målet och tar över händelserna igen. Tyvärr hinner Sisjön reducera när en av deras skarpskyttar Carl Eklund får sikta in 3-1, tid 18.01. Lerum gör dock snabbt ett viktigt 4-1 i anfallet därpå när Victor Johansson bågar sig in, hans skott träffar målvakten och går i en hög båge över målvakten in i mål.

Sisjön sätter full fart direkt och får utdelning när FBC-försvaret inte hänger med – 4-2 görs snyggt redan efter 1.36. Tyvärr får Sisjön fylla på med sitt tredje mål när man stressar Lerum högt och erövrar bollen så att man kan göra 4-3 knappt minuten efter sitt andra mål. Hemmalaget får ordning på den tillfälliga dippen och tiden rinner iväg med en hel del chanser för Lerum. Nu blir det tyvärr Sisjön som får kvittera när man effektivt tar vara på en spelvändning och gör 4-4 efter 16.07. Sisjön får även göra sitt fjärde mål i denna tredje period, återigen en spelvändning när man kommer i 2 mot 1-läge och kallt spelar in 4-5, tid 17.13.

Med två minuter kvar tar Lerum ut målvakten i ambitionen att inte bara kvittera utan gå för alla tre poängen. Det går tyvärr inte hem utan Sisjön lyckas att värja sig och vänder alltså ett 4-1-underläge till seger och det tightar till sig än mer i båda ändar av tabellen. FBC är fortfarande på kvalplats men nu är ingenting säkert längre. Närmast har Lerum bortamatcher mot Borås och Göteborg – två lag som kämpar för sitt fortsatta div 1-liv nere vid det undre strecket.