Spännande avslut på serien för HJ-JAS

305
Joel Ekström och Erik Ström tillsammans i JAS. Foto: Martin Wallén

Det kommer bli en rafflande avslutning på seriespelet för vårt JAS-lag på killsidan. Det är extremt tight i toppen av Juniorallsvenskan serie J när endast ett fåtal omgångar återstår och det skiljer endast 4 poäng mellan Vara på förstaplats och Marstrand/Kungälv på femte.

Lerum har jumbon Ale/Kärra kvar att möta nu på fredag medan övriga lag har 2 matcher kvar att spela. En seger är ett måste för att sätta press på övriga lag som behöver tappa någon poäng för att Lerum ska ta sig till Play-off.

Otroligt jämnt i toppen Pontus, hur ser du på avslutningen?
– Vi kan bara fokusera på det som vi kan påverka och det är att vinna på fredag borta mot Ale/Kärra. Sedan har vi gjort vårt och sätter lite press på övriga topplag. Serien har varit jämn från första början och många lag kan ta poäng av varandra.

Det är främst Vara, Herrestad och Partille ni slåss med – vad tror du om möjligheterna att sluta topp 2?
– Svårt att prata om hur stora chanserna är att ta sig vidare eller inte. Vi har det inte i egna händer längre. En förutsättning för att komma topp 2 är att vi tar 3 poäng på fredag och därmed sätter lite press på övriga topplag. Under serien så har det varit jämnt och de flesta lagen kan slå alla har vi lite tur så tar vi oss vidare men det är omöjligt att spekulera i.

Coach Pontus Persson har fullt fokus inför fredagens avslutande seriematch mot Ale/Kärra

En seger är som sagt ett måste på fredag, vad kommer du säga till grabbarna innan matchstart?
– Kommer inte vara något annorlunda mot tidigare matcher. Vi måste vara ödmjuka till uppgiften och göra jobbet. Då kommer vi få ett bra resultat på fredag.

Något du framförallt är nöjd med i laget än så länge?
– Det har varit en lång resa. Vi har utvecklats mycket som lag och även individuellt. Det var nästan en helt ny trupp om man jämför med förra årets säsong. Vi har lagt mycket fokus på försvarsspelet och spel med boll och där har många spelare utvecklats. Många yngre spelare som tagit stora kliv och snabbt anpassat sig till serien. Tycker vi har spelat bra innebandy, vi har varit väldigt jämna i vårt spel och vi är svårslagna. Enda matchen som vi inte kommit upp i nivå är egentligen Fristad hemma. Jag är dessutom givetvis nöjd med att många spelare har fått chansen att träna med vårt A-lag.

Seger på fredag innebär en nervös sista helg där ni inte spelar. Hur kommer du följa upplösningen?
– Kanske blir att man åker och kollar på någon match. Annars blir det till att följa via appen.

Stort lycka till på fredag!
– Stort tack!