Damerna mot tabellfemman Backadalen

107
( Foto: Martin Wallén )

I säsongens nästsista hemmamatch kl 13 imorgon möter FBC Lerum tabellfemman Backadalen. Ett lag man har revansch på efter uddamålsförlusten i höstas. Är tjejerna tillbaka på banan, Sofia Nolberg?

Nu har ni Backadalen på söndag – ett lag som inte har så mycket att spela för kan man tycka. Vad tror du om den matchen?

Jag tror vi har stora chanser vinna och vi vill ha revansch från vårt förra möte mot Backadalen. Spelar vi bara som vi gjort den senaste delen av säsongen så tar vi hem 3 poäng på söndag!

Förra hemmamatchen hade ni en rejäl dipp efter den positiva trenden sen årsskiftet. Var det bara en tillfällig formdal eller ser du nån annan anledning?

Måste ändå ge Marstrand beröm för en bra match, och jag är övertygad att dippen var tillfällig.

Ni har själva en duell med Pixbo om 9:e platsen i serien i det ingenmansland ni lever i. Nog borde ni kunna och vilja gå förbi dem som ni vann så övertygande över, eller?

Absolut! Pixbo är bra men vi ska visa att vi vill vara före dom i serien. Den vinsten var väldigt kul och viktig, och det är därför ett stort plus om det syns i tabellen.

Ni förlorade med uddamålet mot Backadalen sist efter en typisk höstmatch som ni hade. Dvs ledning som sen tappades. Hur vänder ni resultatet på söndag?

Vi kör på enligt vår matchplan, och med ett starkt lag spelar vi vårt spel helt enkelt!

Med tanke på den positiva trenden – är det tråkigt att serien börja lida mot sitt slut?

Definitivt är det tråkigt. Man vill lite leva kvar i den känslan vi har nu, men även fast säsongen börjar ta slut så ger detta en härlig bild om hur nästa säsong kan se ut. Samtidigt har vi bara under detta året utvecklats mycket som lag, och vi stannar inte här utan vill utvecklas mycket mycket mer!

Hur ser du själv på ditt backspel den här säsongen?

Jag tycker jag har höjt mitt spel från förra säsongen. I och med att laget utvecklas och blir mer självsäkra får jag samma utveckling i mitt spel. Jag känner att jag varit en stabil och säker back. Däremot vill jag även bli mer offensiv från min backposition, vilket jag hoppas på att fortsätta utveckla.

Vem tycker du utvecklats mest i laget under säsongen?

Jag tycker Sofia Brydolf har visat mest framsteg under säsongen. Hon har alltid varit väldigt duktig och är en väldigt bra lagspelare, och nu på senaste har hon verkligen visat sin bästa sida på alla matcher och med alla poäng hon tagit.

Lycka till, Sofia och resten av laget! Matchen börjar kl 13 imorgon söndag i Rydsberg.