Det blev bättre och bättre

349

Med gårdagens resultat i serien skulle FBC Lerum kunna, vid seger i dagens match mot Göteborg, utmana och gå förbi Alingsås vid seger på söndag. IBF Göteborg gick in i matchen med vetskap om att seger skulle innebära att man var på samma poäng som Pixbo som man möter imorgon fredag. Otroligt viktig match för båda lagen alltså där FBC Lerum planenligt vann med 2-9.

FBC mönstrade i stort sett ordinarie lag. Det var bara Joey Hassdal som inte var i speldugligt skick men det innebar samtidigt att 16-årige William Ljungqvist fick göra debut i A-laget.

Lerum har bollen 100% första två minuterna men Göteborg chockar med 1-0 med ett skott precis vid stolpen när det är 2.02 gångna.
Vi kommer fram till 6.24 innan FBC kvitterar när Westman prickskjuter från vänsterposition.
Lerum spelar runt, runt Göteborg men kommer inte till riktigt heta lägen. Sedan låter man Göteborg sänka tempot när de erövrar bollen – en högre press av samtliga femmor hade nog gett resultat, inte minst eftersom Göteborg bara har två femmor.
Göteborg sticker i 11:e minuten emellan med en kontring och ett ribbskott!
Helt otroligt så får Göteborg ta ledningen igen när ett lamt skott från halva plan flipperspelar sig in i mål, tid 16.12.
FBC verkar i det läget äntligen vakna till lite och det låter lite mer från bänken. Man får också spela powerplay 17.17. Bollen får gå på ett snöre och Mattias Lundberg kan göra 2-2 17.45.
Perioden slutar 2-2 och Lerum har en hel del att prata om i omklädningsrummet.

Vidar Tirén anger tonen efter 1.26 med ett välplacerat skott i bortre burgaveln till 2-3 och FBC leder för första gången. Simon Bjerthin fyller på med en kopia fast från andra sidan och vi har 2-4 efter 3.54.

Göteborg får andhämtning när domarparet hittar en tvåa på Pontus Persson i 7:e minuten. Lerum spelar bra boxplay och får t o m Göteborg att dra på sig en tvåa, tid 8.52. Lerum slänger in Fors i detta powerplayet som inte spelat tidigare. Tyvärr blir PP:et dock mållöst. Fredrik Bäckman tar vara på en spelvändning i 13:e minuten och gör 2-5.

Perioden slutar 0-3 och vi har en officiell skottstatistik på 4-7. Även om det är en bättre period så måste de röda kunna snäppa upp kvalitén ytterligare några snäpp i tredje.

Vi får se en härlig smakstart i tredje och redan efter 21 sek snubblar sig Jurado o VJ fram till 2-6. Firma Fors & Persson sågade sig fram till 2-7, tid 6.20. Mattias Lundberg gör snyggt sitt andra mål till 2-8 serverad av Robin Strömberg när tiden är 8.02. Det rinner iväg några minuter till när sen Lerum får spela PP 10.46 in i perioden. Göteborg är ordentligt nedtryckta i eget mål men lyckas värja sig.

FBC får ytterligare ett powerplay efter 16.42 och nästa PP-uppställning får en chans. Det betalar sig när Göteborg slarvar i ett uppspel och Lundberg erövrar bollen och assisterar Rieden som enkelt gör 2-9.

En torsdagsmatch mot ett oengagerat Göteborg kan förstås vara svårt att tända till med men på söndag ska det väl inte behövas någon tändvätska – det står ju en andraplats på spel…

Missa inte denna drabbning på söndag kl 16 i Rydsbergshallen!