FBC vann mot Alingsås

190

I den historiskt täta tabellen gick FBC Lerum upp till andra plats efter segern mot Alingsås med 6-3.

Lerum tar redan i första halvan av första perioden ledningen med 2-0 genom Lundberg och Bäckman men Alingsås får reducera i matchens första numerära överläge när tiden är 12.32. Det resultatet står sig perioden ut.

I andra är det Lerum igen som gör första målet och det är Pontus Persson som tar vara på sin egen retur och det är 3-1 efter drygt två minuter. Lerum spelar mycket bra i andra perioden och har bud på mer men Alingsås utnyttjar efter 18.50 ett frislag och får ett viktigt mål inför sista perioden. FBC gör ett ännu mer psykologiskt mål när Anton trycker in 4-2 sekunder innan signalen ljuder.

Alingsås startar tredje starkt och reducerar igen efter 2.55 till 4-3 och Lerum är tillbakapressade och tar timeout i sjätte minuten. Det ger effekt och Victor Johansson gör 5-3, tid 10.20. Lerum och Fors får dagens andra utvisning efter 12.20 men Lerum dödar här matchen när man utnyttjar ett Alingsåsmisstag och Anton Rieden kontrar in 6-3 bara 19 sekunder efter att boxplayet börjat. Resultatet står sig matchen ut och det innebär att Lerum åkte hiss från femte till andra plats inför de två avgörande omgångarna.

Nu närmast är det Pixbo som nu är klara för en ny div 1-säsong 2018/19, den spelas på fredag. Därefter är det Partille IBS söndagen den 11:e mars.