Segstartat Lerum nära att vända

128
Foto: Martin Wallén, Emelie Andersson storspelade och var Lerums bästa spelare.

Lerum hade otroligt svårt att få ordning på sitt spel i hemmamötet mot Backadalen under söndagen. Backadalen försvarade högt och Lerum såg inte alls bekväma ut på banan, utan hade svårt att få med sig bollen upp organiserat till offensiv planhalva. Istället vann Backadalen snabbt tillbaka bollen och kunde anfalla gång på gång. I försvaret såg det dock bättre ut för Lerum och Backadalen hölls borta från de allra farligaste målchanserna även om Emelie Andersson i hemmamålet fick göra ett par riktigt bra räddningar. Det såg ut som om Lerum skulle hålla undan och få med sig 0-0 till pausvila trots en svagare förstaperiod, men så styrdes en slumpboll in för Backadalen med bara några sekunder kvar av perioden till 0-1.

I den andra perioden lyckades Lerum jämna ut spelet. Det var ändå Backadalen som skapade de farligaste målchanserna och Emelie höll Lerum kvar i matchen med ett par riktigt vassa räddningar. 5.31 in i perioden så utökade ändå Backadalen sin ledning till 0-2. Lerum klarade sedan av en utvisning i mitten av perioden innan Backadalen utökade sin ledning ytterligare till 0-3 med sex minuter kvar. Lerum rörde då om i sina formationer och skapade efter detta ett bra tryck mot Backadalen där tre mycket goda målchanser bränns av hemmalaget. Plötsligt spelade Lerum på det sättet vi sett dem spela under stora delar av våren och hemmalaget var riktigt nära en reducering innan pausvila.

Lerum fortsatte den positiva trenden i tredjeperioden och tog sig allt närmre en reducering. Backadalen försvarade sig väl och var kompakta vilket gjorde det svårt för Lerum att hitta igenom. Lerum gick ner på folk med drygt 10 minuter kvar för att öka pressen mot Backadalen ytterligare och sedan tog hemmalaget Time Out med 6 minuter och 30 sekunder kvar. Emelie Larsson gjorde mål omgående efter detta och i bytet efter var Lerum när 2-3, men bollen gick precis över Frida Saarinens klubba på bortre stolpen. Backadalen kände av pressen från Lerum och tog Time Out med 2 minuter kvar för att lugna ner spelet. Lerum plockade ganska omgående målvakten efter detta och satsade allt framåt. Det gav resultat när Sofie Ryynänen bombade upp 2-3 med 19.11 på klockan. Lerum satte ett otroligt tryck sista sekunderna och bollen for som i en flipperkula framför Backadalens mål innan slutsignalen ljöd och det blev tyvärr en ny uddamålsförlust för Lerum.

Lerum har inte haft studsarna med sig i de tajta matcherna denna säsongen och en tung ny uddamålsförlust. Nu väntar ett formstarkt Kungälv på hemmaplan på söndag, matchstart 16:00.