Herrarna tog trepoängaren

336

Vårt herrlag tog den så viktiga men inte alls självklara trepoängaren mot Pixbo på fredagskvällen. Det blev 2-6 (0-3, 0-2, 2-1) efter en sanslös rivstart av FBC Lerum.

I höstas lyckades FBC med nöd och näppe få med sig extrapoängen i sudden death och det var på intet sätt självklart att det skulle vara att bara hämta tre poäng i Wallenstamhallen. Detta var tändmedel för FBCs killar som rivstartade och hade 0-3 innan tre minuter spelats.

Även andra perioden var FBCs och det var först i tredje som bortalaget slappnade av något. Segern var dock odiskutabel och nu satte FBC press på de övriga lagen som slåss om kvalplatserna.

Coach Mattias Flodén sa efter matchen: ”

Vi är fokuserade från start, rivstartar matchen och tar tidigt kommandot. Vi spelar oerhört koncentrerat i 40 minuter, dikterar spelet offensivt, vinner dueller och löpsträckor defensivt. Efter 6-0 målet i PP hamnar vi i en liten dipp men spelar upp oss på ett klokt sätt. Vi har tre välbalanserade femmor som spelar klokt, smart och levererar. Det är nyckel till segern även denna gång. Spelare som är precis utanför startplatserna puschar på, konkurrerar och driver oss framåt. I och med kvällens seger har vi satt oss i ett bra slagläge att komma topp två. Nu njuter vi av helgen!”

Nu väntar tabelljumbon Partille IBS i sista matchen på hemmaplan nästa söndag och vi vill se samma fokus i den matchen för att vi ska få uppleva ett kvalspel.

Statistik från matchen