Damerna vann sista hemmamatchen

114
Sofie Ryynänen på väg att avlossa skott. Foto: Martin Wallén

Vårt damlag ville se till att besegra Kungälv även på hemmaplan i sista seriematchen på söndagen. Det gick hem via en 5-4-seger.

FBC fick annars en mardrömsstart i första perioden när en passning snett inåt bakåt tog på en lerumsfot och in efter drygt en minut. Men under resten av första perioden gjorde FBC ett ryck och genom 2 mål av Sofie Ryynänen och ett av Frida Saarinen-Ek hade man en 3-1-ledning inför andra perioden.

Kungälv gjorde även ett tidigt mål i andra men två snabba repliker av Ryynänen igen och sedan Lisa Mazetti gav Lerum det försprång man behövde för att hålla undan.

Kungälv hade två sena reduceringsmål i slutet av perioden och Lerum fick spela sista perioden med ett måls överläge vilket man då klarade behålla.

Tremålsskytten Sofie Ryynänen gjorde en kanonmatch och blev matchens lirare men lite extra plus också till Elsa Dahl, Sofia Brydolf och Emelie Andersson i mål.

Som vi sett så många gånger denna säsongen presterar Lerum stundtals i matcherna ett spel med vilket man definitivt kan utmana alla lag i serien med. Allt eftersom serien gått så har spelet dessutom stabiliserats och dalarna är väsentligt färre.

Summerar vi efter juluppehållet så har FBC-tjejerna vunnit 4 av 8 matcher, spelat mycket jämnt mot Floda och Backadalen – uddamålsförluster –  samt Ale förutom period 3. Enda plumpen är matchen mot Marstrand.

Nu återstår bara jumbon Kärra och seriesegrande Partille – båda matcherna borta i den kommande veckan.