Seriesegrarna borta för vårt damlag

168
Foto: Martin Wallén

Sista matchen i serien – och ändå inte. Vårt div 1-damlags sista seriematch i den samlade sista omgången är i morgon mot seriesuveränen Partille i Partille arena kl 13.00. Det är alltså inte sista matchen utan fortfarande har det inte fastställts något matchdatum för hängmatchen mot Kärra.

Vårt damlag har inte mer än äran att spela för då tabellplaceringen redan är klar, det blir en 9:e-placering i tabellen med detta unga, lovande lag. Som vi skrev inför förra matchen så har det varit en uppåtgående trend och bra vårsäsong som alltså kröns med matcher mot det lag som endast förlorat en match och det lag som endast tagit 1 pinne. Partille överraskade negativt inför sitt stundande allsvenska kval i sin nästkista match mot tabellfyran Backadalen där det blev 4-2 till Backadalen.

Vi som sett FBC Lerums damlag denna säsongen vet att det kan presteras höga toppar men lika djupa dalar men att samtidigt dalarna har blivit allt färre och kortare efter nyår. Kan FBC-tjejerna överraska i sista matchen och störa Partille? Ja, vem vet – med rätt inställning och ett tight försvarsspel är det ingen omöjlighet men vi ska samtidigt erkänna att det vore en av säsongens största skrällar i göteborgsregionen om FBC gick segrande ut ur striden. Oavsett resultat är det viktigt och skönt med en bra avslutning av säsongen som en språngbräda inför kommande säsong.

Vi önskar tjejerna ett stort lycka till och uppmanar våra FBC-fans att åka till Partille Arena. Kolla den matchen först och därefter FBC-herrarna kl 16 i Rydsberg.