Inget snack – andraplatsen är bärgad!

389

Inför matchen var det fortfarande ovisst om placeringen i serien och därmed också om vilka lag som kommer att mötas i det allsvenska kval som lag 1-4 är klara för, FBC Lerum är ett av dem. FBC Lerum vs tabelljumbon Partille IBS blev heller inte någon nagelbitare utan hemmalaget vann till slut med 15-0!

Hemmamatch mot nollpoängaren Partille IBS skulle väl inte kunna hindra FBC Lerum från att befästa andraplatsen och därmed förmånen av hemmaplan i en eventuell tredje match i Playoff 1. Nej, så blev det ju inte heller även om första 10 minuterna var tämligen sömniga och Partille fick t o m komma till några farliga skottlägen. Pontus Persson gav Lerum ledningen 1-0 efter 5.35 från patenterat Perssonläge och sen flöt det på. Ett märkligt 2-0 verkade gå via målvaktens hjälm och in och rubricerades som självmål, tid då 9.59. 3-0 gjorde Anton Olofsson och sen briljerade Robin Strömberg med FBCs första zorromål denna säsong till 4-0 och då stod klockan på 17.30.

Näste man att briljera blir Fredrik Bäckman som efter dryga minuten i andra knackade in ett backhandskott till 5-0. Bara dryga halvminuten därefter tråcklar Anton Olofsson fram bollen till Joakim Fors som från nära håll petar in 6-0.

7-0 dröjer några minuter men då är det Robin Strömberg som med ett välriktat dragskott hittar bortre krysset, tid 6.27. I samma minut serveras Pontus Persson ett guldläge mitt i slottet och därifrån missar inte han, 8-0 och tiden 6.51. Vidar Tirén vill inte vara sämre än Bobban utan virkar in 9-0 med ett exakt skott i krysset med knappt 8 minuter gångna. Innan perioden är till ända hinner Anton Rieden med att ge oss tvåsiffrigt, 10-0 18.29. FBC får en tvåa i samma minut på Erik Pajnert men hemmalaget reder ut det galant.

Robin Strömberg startar igång målskyttet i tredje med sitt tredje mål och 11-0 är ett faktum. 12-0 signeras Joey Hassdal som kommer in i tredje perioden och då har tiden runnit iväg till 7.01. Det är rejält snurrigt i Partilles försvar nu och den höga pressen som Lerum ägnat sig åt en bra stund ger ideligen resultat och vid ett sånt tillfälle gör Pontus Persson sitt tredje mål till 13-0, assisterad av Joakim Fors, tid 9.12. Kapten Richard Westman vill naturligtvis inte vara sämre än att bidra och det gör han med 15-0 i 12:e minuten.

Matchen slutar 15-0 och FBC Lerum gör verkligen det som förväntas och mer därtill. Det är ett sprudlande spel som lovar gott inför kvalspelet. Nu väntar vi på besked från Lidköping om de väljer Alingsås eller Floda som motståndare i Playoff 1.

Alingsås vinner till slut mot Borås och Floda får en storförlust mot Mölndal i sina sista matcher. Därmed är ordningen klar – Lidköping vinner serien, Lerum är tvåa, Alingsås trea och Floda blir fyra till slut.

Vi gratulerar vårt FBC Lerum till andraplatsen och att man nu är klara för det kval som förväntats av laget som haft ett stort favorittryck på sig.