Nyheter i herrtruppen

1285
Knappt har Wedlin räddat sista straffen innan arbetet med nästa säsongs allsvenska trupp är i full gång – vilket egentligen alltid pågår. Inom närmsta tiden kommer ni läsare att få en ström av nyheter. Den första handlar om Erik Ström, Mattias Lundberg och Vidar Tirén – 2 signade och en lämnar.
Vi börjar med att presentera de goda nyheterna som är att Mattias Lundberg och Erik Ström valt att signa för en ny kontraktsperiod. Mattias Lundberg signerade på planen innan en av kvalmatcherna här i mars och är ju en av FBC:s ryggradsspelare med sin tyngd, lugn och förmåga att alltid ge 100%. Passion summerade han det i Sparbankens reklamfilm om FBC Lerum och det säger allt – Mattias inställning är beundrandsvärd.
Sedan är det otroligt viktigt att även göra klart med Erik Ström, som är en av våra mest talangfulla unga spelare, som nu fortsätter och har signat för två nya år. Erik gav sin bild av sitt beslut.
Några dagar sen du blev allsvensk – går du på ångorna fortfarande?
Det var coolt att få vara med om detta. Det är många som grattat – men mest de som kan innebandy.
Kan du ranka det allsvenska avancemanget bland dina innebandyhändelser?
Det är klart störst, utan tvekan.
Du hade en utmanande situation som en av boxspelarna och blev inslängd i boxplay i tredje – hur var det?
Jag var beredd och jag vet vad jag ska göra. Det är en del av spelet och så spelar jag ju med tre rutinerade gubbar som Ogge, Simon o Pajen.
Två nya år med FBC – har det varit nån tvekan?
Nej – absolut ingen tvekan. Det här tåget vill man vara med om. Jag har fortfarande massor kvar att lära och utveckla och kan inte göra det bättre än i FBC Lerum.
Om du ser på det som FBC Lerum och de verktyg som erbjuds – finns allt?
Jo, det är ingen tvekan där heller – jag ser att alla förutsättningar för en fortsatt positiv egen utveckling finns.
Hur ser du på att tre föreningar i Göteborg tar viktiga steg uppåt till Superligan resp Allsvenskan?
Det är jättepositivt –  nu finns det ännu fler lag i Göteborg att sikta på för de bästa spelarna och man kan stanna kvar i Göteborgsområdet.
Vad är viktigast för dig?
Trygghet och att jag får hjälp i min utveckling. Jag känner mig extremt hemma här. Få klubbar har den muskel FBC har vad gäller event och då har vi inte ens kommit in i nya Arenan.
Ge några ord till kommande FBC-stjärnor och hur de ska agera…
Gilla läget och köra stenhårt, det finns inget annat. Det är enkelt att säga – lite svårare att göra. Det är viktigt att man förstår att man är lika delaktig som alla andra.
Har du förebild inom innebandy?
Egentligen ingen specifik men ser upp till många. Många av dem finns i FBC och de ger mig rätt stöd.
Allsvenskan Södra – mycket bussåkande..
Det är kul att åka buss!
Favoritlag att möta?
När jag var yngre var det alltid roligt att möta Lindås – men i Allsvenskan har jag inget speciellt.
Tyvärr behöver vi också informera om att Vidar Tirén valt att gå vidare till vår nya allsvenska konkurrent, Warberg. Redan inför förra säsongen visade det då degraderade Superligelaget sitt intresse för Vidar som dock beslutade sig om ännu en säsong i FBC Lerum. Vidar skriver följande på lagets FB-sida
”Jag vill tacka alla i denna grupp och förening för den underbara tid jag har haft i FBC Lerum. Ni har tagit hand om en vilsen västerbottning på ett varmt och kärleksfullt sätt. Både på och utanför planen. Jag kramar om er alla på lördag då vi ska hylla de som hyllas ska!”
Vi önskar Vidar lycka till även om han får det tufft i mötena med FBC Lerum nästa säsong 😉