Welcome Cup 2018

169

Nu på lördag 14:e april spelas Welcome Cup för tredje året i rad och FBC Lerum är titelförsvarare efter förra årets seger! Cupen har växt ytterligare med mer än 50% och nu är det 10 lag som kommer att spela i Lundbystrand.

2016 deltog fem lag med Bergsjön SK som segrare, 2017 avgick FBC Lerum med segern i kamp med sju andra lag och nu ska alltså FBC Lerum försvara den titeln.

Laget coachas av Magnus Warberg och engagerade ledaren Karin Bistedt säger att man är något färre i år. Trots allt är det 10 nyanlända (i huvudsak från Afghanistan) och sedan fyller några svenska spelare från FBC upp så att man blir fullt lag.

Cupen vänder sig till alla innebandylag som verkar för inkludering och mångfald!

Spelformen är enligt ”Schweitzermodellen” som används i några andra sporter – allt för att det ska bli så jämna matcher som möjligt. Speltiden är 2 x 15 minuter med sista minuten effektiv speltid. Matcherna kör igång 10.30 och hela spelschemat har du på nedanstående länk.

2018-Spelprogram-Welcome-Cup

En av spelarna i FBC Lerum Integration är Mahdi Heydari som intervjuas i infogade videoklippet. Mahdi har nu varit i Sverige i 3 år sedan han kom till Sverige från Afghanistan och han älskar innebandy och har även tränat och spelat med vårt H4-lag.

Hur länge har du spelat innebandy?

Jag har spelat innebandy i ungefär tre år och detta är andra säsongen vi spelar seriespel. 

Hur har senaste säsongen gått?

Denna säsong kom vi på andra plats – av fyra lag i First League. 

Jag har förstått att du tränat och spelat med ett annat FBC-lag förutom Integrationslaget. Hur har det känts?

Ja! Jag har spelat de fyra senaste matcherna med div 4-laget och eftersom vi inte är så många i laget så förlorade vi tyvärr alla matcher förutom den första jag var med. Men jag tyckte ändå att det var roligt att spela med div 4  för killarna är väldigt schyssta och trevliga och jag tränar fortfarande med både integrations- och 01;orna/div4. 

Welcome Cup som ni vann förra året nu till helgen – seger igen?

Jag är väldigt taggad inför Cupen och hoppas att vi vinner! Om vi bli tillräckligt många så chanser är större att vinna, antar jag!

Är det bara innebandy för dej eller även nån mer sport?

Det är innebandy som jag är mest intresserad av.  Jag spelar även fotboll men eftersom jag har inte tränat och spelat förut så känner jag mig inte så bra på fotboll jämfört med innebandy.

Tränaren Magnus Warberg är stolt att få träna detta lag och förklarar gärna varför…

”Nu är seriesäsongen 17-18 slut ochå vi är alla oerhört spelsugna inför den tredje upplagan av Welcome Cup! Det är alltid är speciellt att klä på sig matchstället och visa prov på optimistiska tävlingsnerver. Just suget att få prestera och utvecklas förenar vårt lag och för mig ger detta en stor glädje och stolthet att få coacha och leda laget tillsammans med en riktigt trevlig ledarstab. Vi slutade tvåa i årets First Legue och genomförde många riktigt bra matcher med periodvis fin innebandy. Under säsongen har vi gjort flera förtjänstfulla resultat, men hade kanske roligast i den match vi förlorade med 3-15 mot seriesegrande Kungälv. Vi har alltid en lättsam framtoning och alla vill prestera på absoluta toppen av sin förmåga i alla lägen, och jag tror att det är därför alla verkligen kämpar oförtrutet genom matcherna oavsett vad det står på resultattavlan. Just Kungälv har satsat det senaste året och har precis som vi utvecklats till ett lag som i sina bästa stunder spelar riktigt bra innebandy.  

Vi har en stående målsättning, från vilken vi aldrig viker oss och ständigt påminner oss om: Att vi vill ha roligt tillsammans! Sedan har vi alltid en eller några detaljer vi sätter ett särskilt fokus på, mål som varierar och som i år bl a har handlat om aggressivt försvarsspel, genomförande av byten under pågående spel och frislagsvarianter. Genom att dela upp och skala av fokusområden tror jag att det också blir lättare och roligare att prestera och summeringen blir dessutom mer greppbar och vi kan direkt börja arbeta mot nya mål och utvecklingsområden. Utmaningen nu är att innebandy är helt nytt för några, medan andra har utövat sporten i tre år. Jag förundras fortfarande över hur snabbt de lär sig och anpassar sig till regelverk, taktik, spelidé och teknik. Varje träning innehåller mycket glädje och många skratt. Alla spelare är ödmjuka och väldigt noga med att tacka för träningarna. Jag känner bara glädje i att få vara med på ett hörn i denna gemenskap. Om jag tillsammans med bl a David, Simon, Karin, Elmer, Emil, Alexander, Oskar och Erik kan skapa en hälsoarena med fokus på ett idrottssammanhang under någon timma i veckan, är det värt så mycket mer än den korta tid vi lägger på det. Vi har dessutom nyligen fått tillskott genom tre nya lirare som vi försöker ta hand om på absolut bästa sätt. De mer erfarna anpassar sig snabbt till nya situationer och gör med god avvägning och kontroll de nya spelarna delaktiga. Vi har ett inkluderande förhållningssätt och är stolta över att verka för mångfald, och jag tror att årets upplaga av FBC Lerum Integration har stärkts som helhet men också har fått individer att växa.    

Nu till helgen väntar som sagt Welcome Cup, där vi är regerande mästare. Förra årets resultat var dock långt ifrån självklart. Vi förlorade första matchen mot en nykomling och vann sedan matcher med 1-0, där spelet svajade från båda lagen. Vi vann också en match efter straffläggning. Segrarna och storfavoriterna från året dessförinnan, Bergsjön, fick spela B-slutspel och i fjolårscupen fick vi därför aldrig stöta på dem vilket visar på hur snabbt idrotten breddas och sprids i regionen. I årets cup kan det gå hur som helst resultatmässigt, och vi kommer som vanligt att se till vår egen prestation och förmåga, kämpa riktigt hårt och samtidigt bjuda in de nya killarna till detta cupspel som ju är det roligaste som finns!  

Välkomna till Lundbystrand på lördag. Vi äntrar planen kl 10.30!”