Talangen Sofia Brydolf förlänger med Lerum!

365

Det vimlar av unga talanger i FBC Lerum. En av dessa är Sofia Brydolf som under säsongen har charmat Lerumspubliken med sin speed och vilja. Alla minns nog också hennes fantastiska match hemma mot Floda där hon stod för 3 mål!

Nu har du gjort ett år i  Lerums seniorlag, hur har du upplevt din första säsong?
– Under min första säsong har det varit spännande och lärorikt att vara en del av vårt relativt unga och delvis nya lag. Vi har utvecklats individuellt och som lag och haft väldigt kul tillsammans.

Något du tycker har skiljt sig mot tidigare år som junior?
– Framförallt att som senior får jag kortare tid på mig att ta beslut på planen eftersom tempot är betydligt högre. Dessutom blir misstag mer straffbara då kvalitén på seniornivå är bättre. Därmed blir det snabba omställningar och flera farliga målchanser.

Du förlänger nu och kommer spela spela i Lerum även nästa säsong, hur har dina tankar gått?
– Efter en säsong med många framsteg för laget tror jag på en fortsatt utveckling för oss. Det motiverar mig till att vilja vara delaktig och kämpa för framgång nästa säsong. Dessutom trivs jag bra med tjejerna och coacherna.

Vad ser du fram emot kommande säsong?
– Jag ser fram emot utmanande matcher och att tillsammans med laget göra minnesvärda prestationer.

Vad tror du krävs för att Lerum ska kunna fightas om kvalplatser nästa säsong ?
– För att vi ska delta i den fighten tror jag att det krävs att vi utvecklar flera delar i vårt spel, men framförallt våra svagaste sidor. Därmed kan vi genomföra fler matcher utan svackor i spelet, som kan vara avgörande för resultaten. Med bättre teknik, intensiv träning och vilja tror jag att vi kan bygga ett starkare lag med stabilare spel, som kan ta oss till kval.

Stort tack Sofia och stort lycka till inför kommande säsong!

Sportgruppens Daniel Axell är väldigt nöjd att FBC-fostrade spelarna fortsätter i klubben.
– Det känns otroligt bra att våra egna talanger stannar kvar i Lerum. Det visar att vi har något bra på gång de kommande säsongerna. Sofia var tydlig med att hon ville fortsätta och vi är väldigt nöjda att ha Sofia med oss och få fortsätta hjälpa henne i sin utveckling under den kommande säsongen.

FBC Lerums damlag fortsätter växa fram till kommande säsong:

Klara spelare:
Helena Lindblad – Back
Elsa Dahl – Back
Sofia Nolberg – Back
Cajsa Reuterberg – Back/Forward
Sofia Andréasson – Center
Sofia Brydolf – Forward
Frida Saarinen-Ek – Forward
Lisa Mazetti – Forward