Tränarduon fortsätter!

336

Tränarduon Christoffer Sturesson och Mats Andersson påbörjade förra säsongen en kraftig generationsväxling i FBC Lerum. Damerna stod för flera fantastiska insatser där man stora stunder spelade bländande innebandy. Ungdomligheten i laget lös dock igenom under perioder i matcherna och laget hade svårt att prestera under sextio minuter. Nu hoppas duon kunna fortsätta lagets utveckling och på allvar hota högre upp i tabellen! 

Hur ser ni tillbaka på er förra säsong?
C – Det var en spännande uppgift vi hade framför oss inför förra säsongen. Vi visste att vi hade mycket talang, men samtidigt gjorde fler än hälften av spelarna sin första säsong på denna nivån. Överlag en bra säsong där vi utvecklade ett eget spel som vi var nöjda med. Ändock hade vi givetvis önskat några fler poäng på kontot!

M – Upp och ner. Vissa stunder har spelet varit fantastiskt medan vi i andra stunder gjort ungdomsmisstag.

Något ni var extra nöjda med?
C – Nöjd är man aldrig tänkte jag säga. Men minns framförallt hemmamötet mot Burås strax efter juluppehållet. Vi gjorde egentligen en superbra match från minut ett och skapade mängder med lägen. Trots det tror jag vi låg under med 0-2 inför period 3. Vi fortsatte gnugga på med vårt spel som vi trodde på och på några minuter vände vi på matchen och vann tillslut. Det är väl det i alla fall jag är mest nöjd med, att tjejerna alltid jobbat klart och fortsatt tro på det vi gjort trots motgångarna.

M – Nöjd har jag varit med att vi med så många unga spelare i laget trots allt fått ihop ett väldigt bra lag.

Nu väntar en ny säsong med Lerum, vad fick er att vilja fortsätta?
C – Det var egentligen inte speciellt mycket snack om att man ville vara kvar. Tjejerna är fantastiska och vi inledde bara en spännande resa förra året. Ska bli roligt att få fortsätta jobba med en så pass intakt grupp och se vad vi kan åstadkomma tillsammans.

M – Håller med Sture. Det var inget att snacka om utan jag ville verkligen fortsätta och jag har fått ett stort Lerumshjärta under säsongen. Det ska bli otroligt kul att fortsätta jobba med tjejerna.

Vad är det som gör att ni två funkar och trivs bra ihop? 
C – Det ska mycket till om man inte tycker om Mats. Första gången jag pratade med Mats så älskade jag hans sätt att tala och gestikulera redan efter några sekunder och man skrattar alltid när man är med honom. Att han sedan är otroligt skicklig i sin ledarroll och besitter mycket erfarenhet värderar jag stort då jag själv är aningen mer oerfaren.

M – Åldersskillnaden, Sture kommer med det nya unga tänket och jag kommer med gammalt tänk. Vi pratar samma språk, bollar idéer och värderar för och nackdelar i våra beslut. Det är allvar men samtidigt lätt till skratt.

Hur kommer er försäsong se ut? 
C – Vi kommer köra igång nu under maj och kommer trampa på under egentligen hela sommaren med ett litet uppehåll där det är eget ansvar. Vi kommer i år även lägga in lite mer ”innebandyfys” då vi vill bli ännu bättre med klubba/boll samtidigt som vi jobbar med vår fysik. Vi kommer även ha fortsatt stöttning av fantastiska Alexandra som tyvärr inte kommer kunna vara lika delaktig i år, men att ha hennes stöttning och hjälp med upplägg värderar vi stort!

Vad tror ni om serien kommande säsong?
C – Den är väl inte 100 spikad ännu men ser ju ut som om det kommer upp 3 lag underifrån samtidigt som Pixbo kommer ner från Allsvenskan. Känslan är att allt fler klubbar jobbar ”rätt” och satsar på sina egna spelare vilket jag tror är positivt och kommer gynna innebandyn i Göteborg på sikt!

M – Tror den blir snarlik årets upplaga där alla kan slå alla.

Vilka lag kommer slåss om kvalplatserna? 
C – Partille och Pixbo bör ju vara favoriter till dessa. Bakom de två finns det ytterligare en handfull lag som är sugna och där ser vi oss själva som en outsider. Får vi spelet att stämma så kommer vi absolut vara med och hota!
M – Som Sture tror jag som Pixbo och Partille kommer vara i topp.

Årets överraskning? 
C- Tror IK Zenith med sitt unga lag kommer överraska många positivt och placera sig bra!
M – Vi med tanke på att vi förra året kallades ”det sjuknade skeppet”..

Stort tack och lycka till!

Sportgruppens Daniel Axell om att tränarduon fortsätter:
– Det är fantastiskt roligt att både Mats och Sture vill fortsätta vår långsiktiga satsning. Vi fick mer eller mindre börja om från ruta ett inför förra säsongen och Mats och Sture har gjort ett bra jobb att forma laget. Denna säsongen kommer vi bli stabilare och mer sammansvetsade som lag då vi fått behålla stommen både i ledarstab och trupp.