Anton Rieden fortsätter!

268

Anton Rieden har kritat på ett nytt kontrakt med allsvenska FBC Lerum och det är med glädje som vi får fortsätta uppleva Antons jävlaranamma, hjärta och engagemang.

Du har varit en viktig kugge i lagbygget men är själv debutant på den allsvenska nivån. Vad säger du om det?

Tanken var ju att köra med Östra i allsvenskan 2013, men då blev det plugg i Göteborg istället. Det ska bli kul att få testa på det, och att göra det med detta gänget i denna föreningen ska bli helt fantastiskt.

Det blir en helt annan säsong än den ni gjort. Från att bara ha mött närbelägna lag blir det nu långresor varje bortamatch. Hur ser du på det?

Det kommer nog bli kanon. Dels kul med nya lag. Sen så är bussresor något som jag helt ärligt kan säga att jag saknat efter flytten från Jönköping, där buss var standard på ett helt annat sätt till bortamatcher. Nu kommer man få en heldag med grabbarna och dessutom så får sambon en heldag ledigt hemma. Suveränt upplägg.

Klubben pratar om att inte upprepa misstaget från förra sejouren och vikten av att först bli ett stabilt allsvenskt lag. Hur vill du bidra där?

Var inte med under förra sejouren, men vill väl bidra på samma sätt som alltid. På planen med ett (förhoppningsvis) vägvinnande tvåvägsspel. Utanför densamma vara med och bidra till den fina stämningen vi har i gruppen.

Hur tycker du att ditt eget spel utvecklats säsongerna hos FBC Lerum?

I och med att vi har varit spelförande på ett annat sätt än jag kanske varit van vid tidigare så har väl just spelet med boll och förståelsen offensivt blivit lite bättre. Har nog blivit en mer skolad spelare än tidigare. Sen finns det fortfarande en del jag vill utveckla, framförallt att våga gå på mer genombrott.

Vad ser du att FBC behöver stärka upp ytterligare för att bli konkurrenskraftigt?

Svårt att säga för mig. Rent spelarmässigt vill väl alla lag spetsa sina trupper lite inför nya säsonger, och kanske extra mycket vid avancemang. Det får sportgruppen rodda med.

Kan du redan nu sia om motståndet kommande säsong och hur Lerum står sig?

Egentligen inte. Har för lite kunskap om lagen vi möter, och den generella kvalitén på serien för det. Det kommer med all säkerhet bli en tuffare säsong men det kommer framförallt bli en mycket roligare säsong.